WEER

Het weer van vandaag: tropische temperaturen

© Stefan van der Gijze
Vandaag schijnt de zon uitbundig en blijft het droog. Het wordt overal tropisch warm met 30 tot 32 graden. De wind waait matig en komt uit het oosten tot noordoosten. Aan zee kan de wind vanmiddag mogelijk enige tijd van zee waaien en kan het iets afkoelen.
Vanavond blijft het nog lang warm met volop zonneschijn. Vannacht is het helder en koelt het uiteindelijk niet verder af dan ongeveer 18 of 19 graden. De wind komt uit het noordoosten en waait zwak tot matig.
Morgen opnieuw stralend zonnig en blijft het ook overal droog. Het wordt zelfs nog iets warmer met lokaal 33 graden. De wind waait nog steeds matig en komt uit het oosten.

Vooruitzichten

Tropisch warm zomerweer met volop zon en het blijft overal droog. Op zaterdag kunnen we officieel een hittegolf noteren. Vanaf maandag komt er meer bewolking en neemt de kans op een regen of onweersbui toe. Het wordt na het weekend geleidelijk wat minder warm maar nog steeds ruim boven de 25 graden. De warmte krijgt na het weekend een benauwend karakter.

Gemiddelde Rotterdam Airport

Tussen 11 en 20 augustus bedraagt de gemiddelde maximumtemperatuur 22,7 graden en de minimumtemperatuur 13,6 graden. Er valt gemiddeld 31,3 mm neerslag.