FEYENOORD

Hendrix per direct bij Feyenoord weg en vertrekt naar Duitsland; Diemers naar FC Emmen

Jorrit Hendrix en Mark Diemers namens Feyenoord
Jorrit Hendrix en Mark Diemers namens Feyenoord © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
Jorrit Hendrix verlaat Feyenoord per direct. De middenvelder werd gehuurd van de Russische club Spartak Mouskou, maar gaat nu naar het Duitse Fortuna Düsseldorf. Dat team komt uit in de Tweede Bundesliga. Mark Diemers vertrekt op huurbasis naar FC Emmen, dat deze zomer promoveerde van de Keuken Kampioen Divisie naar de eredivisie.
Hendrix kwam in januari naar Feyenoord, maar wist in dat halfjaar niet een basisplek te veroveren in het team van trainer Arne Slot. In veertien wedstrijden was de middenvelder één keer trefzeker en stond hij twee keer in de basis.
Het vertrek van Diemers komt niet helemaal uit de lucht vallen. De middenvelder die in 2020 overkwam van Fortuna Sittard, werd het afgelopen halfjaar ook al verhuurd aan Hannover 96. Diemers' contract loopt tot de zomer van 2023 en zal dus hoogstwaarschijnlijk aan het einde van het seizoen transfervrij vertrekken.
Ondertussen is Feyenoord op zoek naar nieuwe aanwinsten voor het nieuwe seizoen. Zo werd maandag bekend dat Marcos López overgenomen werd van San Jose Earthquakes uit Amerika. Ook zitten de Rotterdammers achter Igor Paixão uit Brazilië aan, die in zijn vaderland bij Coritiba speelt.