112

112-nieuws: Fietser geschept in Oostvoorne, toestand kritiek | Spookrijder vliegt uit de bocht in Sliedrecht

Aan de beschadigingen van de auto is te zien dat de klap met de fietser erg hard moet zijn geweest
Aan de beschadigingen van de auto is te zien dat de klap met de fietser erg hard moet zijn geweest © JBMedia
In dit bericht houden we je op de hoogte van het meest opvallende 112-nieuws uit de regio van donderdag 11 augustus.

21:40 - Fietser geschept in Oostvoorne, toestand kritiek

In het dorpje Tinte in de gemeente Westvoorne is vanavond een fietser zwaargewond geraakt bij een ongeluk. De man ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis. Het slachtoffer zat op de fiets toen hij op de Konneweg geschept werd door een personenauto.
De automobilist is een 23-jarige man uit Oostvoorne. Hij is nagekeken in de ambulance, maar hoefde niet naar het ziekenhuis. De man is aangehouden. Wie het slachtoffer is, kan de politie nog niet zeggen. De man heeft alleen familie in het buitenland. Die moet eerst op de hoogte worden gesteld.

20:00 - Spookrijder vliegt uit de bocht in Sliedrecht

Een spookrijder heeft donderdagavond op de A27 ter hoogte van Hoogblokland voor de nodige consternatie gezorgd. Nadat de man even later de snelweg verliet, vervolgde hij zijn weg via de N214 naar Sliedrecht. Op de Sportlaan vloog hij uit de bocht en belandde in een sloot. Zijn eigen fout en veroorzaakt door roekeloos rijgedrag, laat de politie weten. De man werd op dat moment (nog) niet achtervolgd.
Via de andere kant van de sloot klom de wegpiraat vervolgens op het droge en sloeg hij op de vlucht richting de A15. Lang duurde zijn vlucht niet. De politie was de man inmiddels op het spoor en hield hem aan op verdenking van gevaarlijk rijgedrag. Ook wordt hij verdacht van rijden onder invloed.
Tijdens zijn dollemansrit moesten meerdere bestuurders uitwijken. Eén automobilist reed daardoor tegen een paal aan. Die persoon raakte niet gewond.

19:15 - 300 kilo cocaïne onderschept in container met vismeel

In de Rotterdamse haven is donderdag 300 kilo cocaïne onderschept. De douane vond de drugs in een container met vismeel die afkomstig was uit Chili en via Rotterdam op weg was naar een bedrijf in Amersfoort. Dat bedrijf lijkt niet met de smokkel te maken te hebben, meldt het Openbaar Ministerie. De cocaïne is vernietigd.

18:55 - Twee vrouwen verdacht van zware mishandeling baby

Twee vrouwen uit Rotterdam worden verdacht van zware mishandeling van een baby van 1 jaar oud. De twee vrouwen wijzen allebei elkaar als schuldige aan. Het meisje werd in februari met tweede- en derdegraads brandwonden opgenomen in het ziekenhuis. Ze zou met haar onderarmen in een emmer met kokend heet water zijn geduwd. Ook zou ze langdurig zijn gekneveld en uitgehongerd.
De verdachten zijn de moeder van het meisje en een 51-jarige vrouw bij wie het gezin inwoonde. De moeder is voorlopig vrijgelaten. De andere vrouw zit nog vast. Het meisje is ondergebracht in een pleeggezin.

17:20 - 50 tips over zaak Jaïr Soares

Binnen een week tijd zijn er 50 tips binnengekomen over de verdwijning van het Rotterdamse jongetje Jaïr Soares. De Peter R. de Vries Foundation loofde vorige week een kwart miljoen euro uit voor de gouden tip die leidt naar de oplossing van de zaak. De beloning is 6 maanden geldig en vervalt begin februari.
Jaïr Soares verdween in 1995 toen hij met familie een dagje naar het strand was in Monster.
Jaïr Soares
Jaïr Soares © Politie

14:00 - Kindje (4) en volwassenen gevonden in vrachtwagen Hoek van Holland

Een 32-jarige vrachtwagenchauffeur uit Polen is woensdagavond in Hoek van Holland aangehouden voor mensensmokkel. In zijn trailer werd een gezin uit Albanië met een 4-jarig kind aangetroffen. De migratiehond van de marechaussee sloeg aan op de geur. In de trailer zaten tussen pallets twee mannen en een vrouw. Op de grond lag een meisje op een dekentje. Aangezien het voertuig van buiten was verzegeld vermoedt de marechaussee hulp van de chauffeur. De vier verstekelingen zijn doorgestuurd naar de politie en gaan het vreemdelingentraject in.

12:40 - Hagenaar krijgt TBS voor ernstige bedreiging personeel kliniek Poortugaal

Een 47-jarige cliënt van tbs-kliniek De Kijvelanden in Poortugaal heeft tbs met dwangverpleging gekregen voor het bedreigen van het personeel van de kliniek. Dat kreeg hij donderdag te horen van de rechter. De Hagenaar riep destijds naar de medewerkers dat hij hen zou doden en dreigde hen in elkaar te slaan met een ventilatorpoot.
De verdachte kreeg een conflict met het personeel, wellicht door een niet goed werkende douche, van de kliniek waarna de bedreigingen begonnen. In het begin bleef het bij bedreigingen binnen de kliniek, maar volgens de officier van justitie kregen de werknemers ook appjes. Daarin stond bijvoorbeeld dat de familie van een van hen niet langer veilig zou zijn. De verdachte blijft vastzitten totdat er een plek is gevonden waar zijn nieuwe behandeling kan beginnen.

11:31 - Toestand Rotterdammer na steekincident Vroesenlaan nog steeds kritiek

De Rotterdammer die woensdagavond na een steekincident in de Vroesenlaan zwaargewond naar het ziekenhuis is gebracht, is nog steeds in kritieke toestand. Hij gaat om een 21-jarige Rotterdammer die, vermoedelijk na een vechtpartij, steekwonden opliep in zijn woning in Rotterdam-Blijdorp. Een 25-jarige Rotterdammer is aangehouden, zijn rol wordt onderzocht. Het onderzoek naar het incident is nog in volle gang.
De aanhouding van de 25-jarige verdachte.
De aanhouding van de 25-jarige verdachte. © MediaTV

11:16 - Drie tieners aangehouden voor overval Benedenrijweg

De politie heeft drie gemaskerde jongens aangehouden voor de snackbar overval in Rotterdam-Beverwaard afgelopen woensdagavond. Het gaat om drie Rotterdammers, van wie een van 14 en twee van 15 jaar oud. De politie is nog volop bezig met het onderzoek.
Even om 19:00 uur vielen de drie tieners de snackbar aan de Benedenrijweg binnen. Zij waren zwart gekleed en droegen capuchons en gezichtsbedekking. Ze dreigden met een mes en eisten geld. De jongens vluchtten daarna op een scooter met een nog onbekend geldbedrag. Niemand raakte hierbij gewond. De aanwezige agenten waren snel op de hoogte over de vluchtroute. De jongeren werden daardoor rond 20:00 uur al aangehouden.

11:06 - Slagboom Haringvlietbrug na aanrijding vervangen

Rijkswaterstaat heeft een nieuwe slagboom geplaatst bij de Haringvlietbrug. De 'oude' was woensdagavond geraakt door een voertuig. Om hinder te voorkomen, werden deze werkzaamheden gedaan tijdens de brugopening.