WONEN

Deze twee enorme landgoederen liggen op een half uurtje rijden van Rotterdam en staan te koop

Landhuis Strypemonde met enorme waterpartij
Landhuis Strypemonde met enorme waterpartij © Funda
Geen last van buren, heel veel privacy en nooit meer een rondje door de buurt moeten rijden voor een parkeerplaats. Als je de drukte van de stad wilt ontvluchten, zit je goed op Voorne-Putten. In Rockanje en Oostvoorne staan twee historische landgoederen, met minimaal 5 hectare grond (50.000 vierkante meter), te koop. Maar je moet wel een behoorlijke portemonnee kunnen en willen trekken.

Buitenplaats ‘Strypemonde'

Grootte perceel: 232.162 m2
Prijskaartje: 3,9 miljoen
Landhuis Strypemonde
Landhuis Strypemonde © Funda
Direct achter de duinen van Rockanje, in natuurgebied Het Voornes Duin, ligt dit monumentale landhuis uit 1937. Vlakbij het strand maar ver weg van de drukte kun je hier in alle rust verblijven. Het landgoed beslaat maar liefst 23,2 hectare en is te bereiken via een lange oprijlaan met beukenbomen. Je vindt er een parkweide, een groot bos en waterpartijen. Op het landgoed kun je wandelen over verschillende lanen die met exotische bomen zoals de Chinese Mammoetboom zijn beplant.
De imposante schouw
De imposante schouw © Funda
Het landhuis is gebouwd in opdracht van James van Hoey Smith – eigenaar van een bekend scheepvaart- en cargadoorbedrijf. Hij is in 1965 op 73-jarige leeftijd op het landgoed neergestoken en komen te overlijden. De familie is altijd op het landgoed blijven wonen. Op dit moment is het huis eigendom van paardenfokster Mara van Hoey Smith. Het huis staat al langere tijd te koop. De vraagprijs is aangepast van 4,5 naar 3,9 miljoen en de eigenaar heeft sinds kort een nieuwe makelaar in de arm genomen.
In het landhuis lijkt het alsof de tijd stil heeft gestaan. Het is een echt jachtverblijf met een enorme schouw, antieke schilderijen en opgezette dieren aan de muur. De trap is versierd met een gebeeldhouwde houten roofvogel. Verschillende wanden zijn voorzien van authentieke handbeschilderde Delfts blauwe tegels.
"Zo'n landgoed als deze, onder de rook van Rotterdam, zijn er maar weinig van. De meesten liggen een stuk zuidelijker", zegt makelaar Henk Honders. "De familie verkoopt het landgoed met pijn in het hart."
Met deze video zet de makelaar de woning in de etalage:

Landgoed 't Hoghe Hout

Grootte perceel: 57.158 vierkante meter
Prijskaartje: 3,7 miljoen
Oostvoorns landhuis in het groen
Oostvoorns landhuis in het groen © Funda
Een volledige wandeling kun je op dit landgoed in Oostvoorne gewoon maken in je het tuin. Het rietgedekte landhuis is gebouwd in 1956 op een terrein met eigen natuurpaden, beekjes, een fruitboomgaard en een weide voor schapen. De huidige eigenaar is erg gesteld op de tuin en vindt het ook leuk om zelf wat in de tuin te werken. Het landgoed bestaat voor een gedeelte uit een stuk van het Oostvoornse Overbos uit 1880 met grote oude bomen. Ook zijn destijds boeren uitgekocht om zo tot dit grote landgoed te komen.
In de tuin ligt een zwembad waar bewoners af kunnen koelen na een ronde over het landgoed. De monumentale woning heeft een statige lange oprit en is ingericht in een traditionele stijl. Liefhebbers van een strakke moderne inrichting moeten verder zoeken. Aan ruimte is geen gebrek met vijf slaapkamers, een biljartkamer en vier badkamers.
Het landhuis heeft een rieten kap
Het landhuis heeft een rieten kap © Funda
Het landhuis is in de jaren vijftig gebouwd door aannemer Jaap Van Eesteren. Hij bouwde het landhuis voor zichzelf. Die naam klinkt je wellicht niet bekend in de oren, maar de namen van zijn bijzondere bouwprojecten zeker wél. Zowel de Kuip, het Groothandelsgebouw Rotterdam, het Dijkzigt Ziekenhuis en de Euromast zijn door het aannemersbedrijf J.P. van Eesteren gebouwd. Het huis is ontworpen door ?Jan Frederik van Erven Dorens. Voor makelaar Alexander van der Hoek is het een bijzonder pand om te verkopen. "Het is een villa in de Gooische stijl en dat kom je hier niet zo veel tegen." Hij zoekt nog naar de juiste koper. "Bijvoorbeeld een succesvolle ondernemer, zoals de huidige eigenaar."
Met deze video probeert de makelaar dit landgoed aan de man te brengen:

Select gezelschap

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl