EXCELSIOR

Dijkhuizen en El Yaakoubi kritisch na goede start Excelsior: 'Aan de bal moet het beter'

Marinus Dijkhuizen en Redouan el Yaakoubi
Marinus Dijkhuizen en Redouan el Yaakoubi © Rijnmond
Excelsior heeft een goede week achter de rug na de gewonnen uitwedstrijd (0-2) tegen SC Cambuur. Vrijdag spelen de Kralingers voor het eerst voor hun eigen publiek op een uitverkocht Woudestein. Marinus Dijkhuizen en aanvoerder Redouan el Yaakoubi kijken uit naar het weerzien met de supporters.
"Het is leuk om terug te zijn in de eredivisie en voor je eigen publiek te spelen", begint de trainer. "Het inspireert enorm om in de eredivisie te spelen. We hebben meer intensiteit nodig als club en het is alleen maar goed om met druk te spelen." Ook El Yaakoubi heeft zin in het eerste thuisduel. "Ik kijk uit naar elke wedstrijd, maar het is een verdienste van iedereen en van de supporters dat we gepromoveerd zijn."
Trainer Marinus Dijkhuizen blikt vooruit op eerste thuisduel sinds promotie
Tegen Cambuur hield Excelsior op knappe wijze het doel schoon. De ploeg uit Friesland loste in totaal 27 schoten, tegenover slechts 8 doelpogingen van Excelsior. Toch hield keeper Stijn van Gassel zijn doel schoon. El Yaakoubi ziet de ploeg graag nog een keer zonder tegendoelpunt van het veld stappen tegen Vitesse.
"Ik moet mijn duels winnen en er alles aan doen om de nul te houden. Tegen Cambuur hadden we het geluk aan onze zijde en toen we de wedstrijd terug keken, hebben we ook een paar conclusies kunnen trekken voor onszelf." Dijkhuizen wil ook een ander Excelsior zien vrijdag. "We moeten beter aan de bal zijn en meer balbezit houden. We hebben dan wel gewonnen van Cambuur, maar er valt genoeg te verbeteren aan onze kant."

Yassin Ayoub

De bekendste speler bij Excelsior is misschien wel Yassin Ayoub. De oud-Feyenoorder kwam deze zomer over van het Griekse Panathinaikos nadat hij al lange tijd geen wedstrijden meer had gespeeld. Dijkhuizen wil dan ook voorzichtig zijn met het inbrengen van de 28-jarige middenvelder. "Ayoub is wel fit, maar nog niet wedstrijdfit waardoor hij nog niet kan starten tegen Vitesse."
Toch merkt de trainer nu al wat hij aan hem heeft. "Hij laat zich zowel voetballend als verbaal echt zien binnen de selectie. Hij is een hoger niveau gewend en heeft veel passie in zijn spel. Je merkt het als hij wel of niet in de groep is en dat kan de selectie goed gebruiken. Maar mochten wij hem aan het einde van de wedstrijd tegen Vitesse nog nodig hebben, dan kunnen we hem gewoon gebruiken." Ook El Yaakoubi is blij met de komst van Ayoub. "Hij is met iedereen individueel heel veel bezig. Hij neemt echt een leidende rol op zich."
Redouan el Yaakoubi in aanloop naar de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Vitesse
Excelsior en Vitesse staan vrijdagavond om 20:00 uur tegenover elkaar. De wedstrijd is live te volgen via Radio Rijnmond en rijnmond.nl