BOEREN

Demonstranten plaatsen 'de allergrootste vlag op z'n kop ooit in Nederland gemaakt' langs A20

De vlag is volgens de initiatiefnemers 'de allergrootste vlag op z'n kop ooit in Nederland gemaakt'.
De vlag is volgens de initiatiefnemers 'de allergrootste vlag op z'n kop ooit in Nederland gemaakt'. © WOS
Demonstranten hebben in de nacht van woensdag op donderdag een omgekeerde Nederlandse vlag van ongeveer 100 meter lang en 15 meter hoog geplaatst langs de A20 bij Maassluis. Wie de vlag precies heeft neergelegd, is niet bekend.
De vlag ligt langs de A20 bij Maassluis, in een gebied waar de Maaasluise woonwijk Wilgenrijk wordt ontwikkeld. Het terrein is volledig omheind en afgesloten voor publiek. Volgens de gebiedsmanager van Wilgenrijk, Peer de Rooij, is de vlag langs de snelweg levensgevaarlijk en is er sprake van inbraak, omdat het op privéterrein is geplaatst.
"Omdat wij geregeld werkzaamheden naast de A20 uitvoeren, hebben wij contact met Rijkswaterstaat om ervoor te zorgen dat de werkzaamheden veilig uitgevoerd kunnen worden", zegt De Rooij tegen de WOS. "Zo zorgen wij ervoor dat er op ons bouwterrein geen voorwerpen liggen die gemakkelijk weg kunnen waaien. Het is al een keer eerder gebeurd dat een grote reclamevlag van een hek is losgewaaid en op de snelweg terecht is gekomen. Wat dat betreft doen wij het zelfde als bij andere acties: voorkomen dat er een gevaarlijke situatie kan komen. De vlag zal daarom zo snel mogelijk en zeker binnen een week worden verwijderd", aldus De Rooij.
Verdere acties gaat de gebiedsmanager niet ondernemen tegen de mensen die de vlag hebben geplaatst. "We willen ons er verder buiten houden. Het gaat ons er vooral om dat het op privéterrein is geplaatst, waar zij niet mogen komen."
De vlag is afgelopen nacht neergelegd en is volgens sympathisanten 'de allergrootste vlag op z'n kop ooit in Nederland gemaakt'. Het ding is ongeveer 100 meter lang, 15 meter hoog en in totaal dus zo'n 1.500 m2 groot.
Dit is een verhaal van onze mediapartner WOS.