nieuws

Basisplaats lonkt voor Rick Ketting

Het lijkt er op dat Rick Ketting (foto) z'n eerste basisplaats bij Sparta krijgt dit seizoen. Rick van Drongelen is voor de derby tegen Excelsior geschorst en Bart Vriends is geblesseerd, net als David Mendes da Silva en Daniël Breedijk. Mathias Pogba is daarentegen weer fit.
Eerder dit seizoen verloor Sparta met 3-2 op Woudestein. "Toen lieten we na om in de eerste helft te scoren, net als dinsdag tegen Heerenveen", weet Alex Pastoor nog. Vanaf de kant leek het soms alsof Excelsior liever wilde winnen dan Sparta, maar volgens aanvoerder Michel Breuer is daar geen sprake van. "Ik doe altijd m'n stinkende best. Natuurlijk merk je dat dit een derby is. Supporters hebben het er wat vaker over, maar zelf ga ik niet per se anders de wedstrijd in."
Sparta staat drie punten voor op Excelsior. Winst zou betekenen dat de Kasteelclub een enorme stap zet richting direct lijfsbehoud. Breuer: "Zeker. Dan neem je echt afstand van Excelsior, dus dat telt heel erg mee." Pastoor is iets voorzichtiger. "Drie punten in de laatste vijf wedstrijden zal niet genoeg zijn om ons veilig te spelen. Als dramatische rekenmeester zeg ik dat we nog zes punten moeten halen, maar pin mij er niet op vast."