nieuws

Fortes: 'Maar één keer van Sparta verloren'

Door de vele blessures en schorsingen op het middenveld bij Excelsior staat Jeffry Fortes vrijdag in de stadsderby tegen Sparta weer eens vanaf de aftrap in het veld. De Rotterdammer kijkt erg uit naar zijn rentree als basisspeler in de derby. "Ik heb altijd het gevoel dat ik niet mag verliezen van Sparta"
Sparta - Excelsior is voor Fortes een bijzondere wedstrijd omdat hij opgroeide in Rotterdam-West, in de jeugd van Sparta speelde en zijn neefje Jerson Cabral in het veld tegenkomt. Fortes werkte de afgelopen jaren regelmatig een derby tegen Sparta af. Eerst met FC Dordrecht en sinds dit seizoen met Excelsior. En daar bewaart hij goede herinneringen aan. "Ik heb een aardige reeks tegen hen. In de afgelopen jaren heb ik maar één keer verloren van Sparta. Vrijdag zal het wel een andere wedstrijd worden en het is belangrijk om met die drie punten thuis te komen."
Trainer Mitchell van der Gaag mist op het middenveld de basisspelers Luigi Bruins en Hicham Faik. Naast Jeffry Fortes zal hij nog een vervanger moeten opstellen en omdat Kevin Vermeulen geschorst is, zijn Anouar Hadouir en Danilo Pantic de meest voor de hand liggende opties.