nieuws

Havencafé-restaurant Courzand in oude luister hersteld

Fameus Heyplaat's haven-cafe restaurant Courzand door eigenaar de Roode ingrijpend herverbouwd
Courzand het beroemde haven-cafe restaurant in het voormalige Rotterdamse Droogdok Maatschappij-ontmoetingscentrum is door de nieuwe eigenaar en geboren, getogen Heijplater John de Roode in de oude jugendstil/art-deco stijl van weleer herverbouwd.
Onder de bezielende begeleiding van zijn vader, de oprichter van de compressoren-, pompen- en afsluiters-multinational Roodhart, nam zoon Kevin met een hondertal bouwvakkers, schilders en decorateurs, het zeventiger jaren interieur ingrijpend onder handen.
Een huzarenstukje dat zijn weerga niet kent.
Voor de unieke buitenmaats-deuren moesten speciale hardhoutkweekbomen ingevaren. De grote jugendstil/art-decolampen zijn niet authentiek maar allemaal wel met de hand gemaakt.
De dikke rook- en roetaanslag van de paffende Heyplaters en RDM'-recreanten, was wat de werklui de afgelopen drie maanden de meeste schoonmaakkopzorg baarde.
Maar da's na noest schrobben. poetsen, stucen en schilderen achter de rug, waardoor er nu weer heerlijk, weliswaar doordeweeks alleen, nostalgisch kan worden gelunchd en gedineerd.
Jack Kerklaan welke metamorfose deze fameuze Rotterdamse Droogdok-zaal met kathedrale uitstraling heeft ondergaan.....