112

112-nieuws: Schepen last van storing Spijkenissebrug | Portiek beschoten in Rotterdam-Rubroek

Het Portugese schip maakt een draai op de Oude Maas
Het Portugese schip maakt een draai op de Oude Maas © Eigen foto
In dit bericht houden we je op de hoogte van het meest opvallende 112-nieuws uit de regio van vrijdag 12 augustus.

21:40 - Schepen last van storing Spijkenissebrug

Op de Oude Maas in Spijkenisse hebben meerdere schepen last van een storing bij de Spijkenissebrug. Door de storing moest een Portugees schip op de Oude Maas omkeren. Dit schip is op weg naar het Duitse Bremerhaven.
Op dit moment liggen vijf schepen te wachten voor de brug. Rijkswaterstaat zegt dat de Spijkenissebrug ieder moment een proefdraai kan maken. De vijf schepen kunnen daarna hun tocht vervolgen.

18:21 - Papegaaien en katten in beslag genomen in woning Rotterdam

De politie heeft vandaag in een woning aan de Sandelingstraat in Rotterdam twee pagegaaien en elf katten in beslag genomen. De dieren leefden te dicht op elkaar en waren behoorlijk gestrest. Alle huisdieren zijn opgevangen. Tegen de bewoner is proces verbaal opgemaakt.

17:31 - Verdachte steekpartij Rotterdam-Blijdorp langer vast

De verdachte man die is opgepakt voor betrokkenheid bij de steekpartij in Rotterdam-Blijdorp blijft nog zeker twee weken vast. Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt hem van doodslag. De verdachte zou woensdag in een huis aan de Vroesenlaan de 21-jarige bewoner meermalen hebben gestoken, onder meer in de buurt van zijn hart. Het slachtoffer vecht nog voor zijn leven. Wat er precies in het huis is gebeurd, is vooralsnog onduidelijk. Buren vertellen dat de dader dakloos was en tijdelijk bij het slachtoffer in huis woonde.

10:15 - Portiek beschoten in Rotterdam-Rubroek

Aan de Goudse Rijweg in Rotterdam-Crooswijk heeft een bewoner vrijdagmorgen vroeg meerdere kogelinslagen en hulzen ontdekt. Het is volgens de politie onduidelijk wanneer er precies is geschoten. Niemand raakte gewond.
De politie is een onderzoek gestart. Het is niet de eerste keer dat deze zomer in onze regio een huis wordt beschoten.

8:05 - Hooibalen in brand bij Gorinchem

Bij Gorinchem staan ongeveer 25 hooibalen in brand. Dat is bij de Zandkade. Ze worden uit elkaar getrokken door de brandweer en die laat ze vervolgens gecontroleerd uitbranden. De rook trekt richting Avelingen.
Volgens een woordvoerder van de brandweer stonden de hooibalen er al en zijn ze niet neergelegd om in brand te steken. Hoe de brand is ontstaan is onduidelijk en gaat waarschijnlijk ook niet achterhaald worden, zegt de woordvoerder.