nieuws

Rotterdammers willen meer groen

boom1
boom1
Zaterdag 8 april Chris Natuurlijk in Gesprek met de Stad: Hoe groen is Rotterdam in 2037?

Rotterdammers willen meer groen


Hoe ziet Rotterdam er over 20 jaar uit? Is de stad dan groener dan nu, net zoals veel Rotterdammers aangeven in
?

Gesprek met de stad Live


De campagne van het Rotterdamse stadsbestuur waarin aan Rotterdammers wordt gevraagd hoe zij de toekomst van de stad zien, nadert het hoogtepunt.

Op internet, op scholen, de markt, bij bedrijven, in winkelcentra en tot en met 13 april ook op evenementen, worden Rotterdammers bestookt met vragen over de toekomst van de stad.

Het onderzoek is nog lang niet afgerond, maar veel Rotterdammers zeggen nu al dat er meer groen moet komen in de stad van de toekomst.

Zaterdag hoor je in Chris Natuurlijk in een speciale uitzending hoe dat dan zou kunnen.

Boslessen in 2037?


Verruilen schoolkinderen in de toekomst eens in de week het klaslokaal voor lessen in het groen? De kleuters van de
doen dat nu al, die gaan iedere week een ochtend naar het Kralingse Bos voor een buitenles. Chris Natuurlijk mag een dagje mee.

Drijvend groen


Komt er meer wilde natuur en komen er nog meer drijvende natuureilandjes, zoals bij de Esch? Komt er een groen fiets- en looprondje door de stad, zoals columniste Jet Manrho wil? In haar maandelijkse
gaat zij in gesprek met de natuur.
Komen er meer groene routes die je makkelijker de stad in en uit brengen op de fiets naar bijvoorbeeld Midden-Delfland, zoals experts op het gebied van groen en natuur willen? En wordt er dan minder gemaaid, wat beter is voor insecten als bijen en vlinders?

Meer bomen en fietspaden


Moeten er in 2037 meer monumentale bomen staan langs wegen en straten, moet er meer ruimte zijn voor fietsen, wandelen en groen en wat minder voor autoverkeer?, zoals
bepleit?

Op de Coolsingel ter hoogte van het stadhuis, gunt de landschapsarchitect Chris Natuurlijk ook een blik in 2020 als de
naar zijn ontwerp is getransformeerd tot boulevard voor de Rotterdammers.

Over Chris Natuurlijk!


Waar hoor je over mooie parken, goede boeken, of leuke wandelingen? Wat is de beste plek om duurzaam te dansen? Festivals, evenementen, lezingen en tentoonstellingen. Je hoort er meer van bij Chris Natuurlijk! Elke zaterdag van 08.00 tot 09.00 op 93.4 Radio Rijnmond