FEYENOORD

Arne Slot gaat niet mee in euforie na overtuigende start Feyenoord: 'Er liggen nog veel uitdagingen'

Arne Slot geeft aanwijzingen langs de lijn bij Vitesse-Feyenoord
Arne Slot geeft aanwijzingen langs de lijn bij Vitesse-Feyenoord © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
Feyenoord-trainer Arne Slot wil niet helemaal mee gaan in de euforie die ontstaan is na de overtuigende overwinning bij Vitesse (2-5). Veel mensen verwachten nu zelfs meer van dit elftal dan van het team van vorig seizoen. "Ik vind het van weinig respect naar het team van vorig seizoen getuigen als er nu al gezegd wordt dat het huidige elftal misschien wel beter is. Er liggen nog veel uitdagingen die door dit team overwonnen moeten worden."
Na een moeizame voorbereiding, met wisselende resultaten, is het gevoel na de wedstrijd in Arnhem bij veel mensen ineens anders. "We hebben prima gespeeld, en een overwinning helpt enorm als er een nieuwe groepsdynamiek gaande is, maar vorig jaar waren wij ondanks twee nederlagen tegen Vitesse zeker niet minder dan zondag."
Veel spelers zijn na het succesvolle Europese jaar vertrokken bij Feyenoord. Orkun Kökçü niet, maar zijn voorbereiding was vanwege blessureleed allesbehalve vlekkeloos. De middenvelder is er zaterdag, als Feyenoord in de Kuip Heerenveen ontvangt, weer bij. "Maar hij gaat niet spelen", verklapt Slot alvast. Zijn selectie is, op het ontbreken van Mats Wieffer (blessure) en Marcos Lopez (niet speelgerechtigd) na, helemaal fit.

'Giménez moet wennen'

Slot kan ook een beroep doen op Santiago Giménez, die wel speelgerechtigd is. "Hij is in anderhalve week drie keer de wereld over gevlogen, dat is niet altijd even eenvoudig, dat merk je fysiek. Hij moet wennen aan zijn teamgenoten, maar voelt zich naarmate de week vordert wel steeds comfortabeler. En hij schiet de ballen er ook makkelijk in."
De trainer van Feyenoord ging tijdens de persconferentie in de Kuip ook in op het wel of niet blijven van Fredrik Aursnes. Benfica aast al lange tijd op de Noor, maar de clubs hebben al een tijdje geen contact meer gehad. "Een transfer is ver weg, maar niets zo veranderlijk als de voetballerij. Ik hoop dat ze niet meer bellen en dat hij blijft", zegt Slot.
Heerenveen komt zaterdag op bezoek in Rotterdam. De club van oud-Feyenoorder Kees van Wonderen. "Ik heb met Kees de cursus gevolgd, dus ik kijk met meer belangstelling naar hem. Het is niet geheel verrassend dat hij met Heerenveen gelijk de nul houdt (tegen Sparta, red.). Daar was hij bij Go Ahead Eagles ook heel goed in. Kees kan een goede organisatie neerzetten en dan is het moeilijk voor een tegenstander om kansen te creëren."