nieuws

Nederlanders gaan voor 2:10.00 op Marathon

Zondag staat weer één van de grootste sportevenementen van Nederland op het programma: de NN Marathon in Rotterdam. Volgens directeur Mario Kadiks komen er in het weekend tijdens alle verschillende races 43.000 lopers in actie.
Van de Nederlandse atleten gaan zondag drie lopers voor een tijd onder de twee uur en tien minuten: Khalid Choukoud, Michel Butter en Abdi Nageeye. "Je kijkt in aanloop naar de marathon het meest uit naar de start. Dat is echt groots met helikopters die ratelen en Lee Towers die gaat zingen", zegt Butter. "Ik wil vooral een hele goede marathon lopen."
Choukoud was in 2014 nog de beste Nederlander in Rotterdam. "Ik heb van alle Nederlanders de snelste tijd gelopen, maar dat wil niet zeggen dat ik beter ben. Het hangt allemaal af van de omstandigheden en de vorm van de dag", laat de atleet weten.

Spannende wedstrijd


"Het wordt een spannende wedstrijd", voorspelt directeur Kadiks. "We hebben er veel aan gedaan om de Nederlanders het beste te helpen. Daarvoor hebben we ook hazen ingezet. We gaan zondag zien of de ambities waargemaakt worden."
De snelste marathon-lopers in Rotterdam zijn de Kenianen Marius Kimutai (persoonlijk record 2:05.47) en Laban Korir (persoonlijk record 2:05.54). Zij vertrekken op een schema van 2:05.00.