FC RIJNMOND

FC Rijnmond: 'Feyenoord heeft 55 minuten goed gespeeld, niets meer en niets minder'

Vincent Schildkamp in FC Rijnmond
Vincent Schildkamp in FC Rijnmond © Rijnmond
Feyenoord speelt zaterdagavond de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen. En het gevoel is - na de 2-5 zege bij Vitesse - goed. Trainer Arne Slot wil alleen niet mee in de euforie die is ontstaan na dat duel en ESPN-commentaar Vincent Schildkamp begrijpt dat wel. “Dit team heeft 55 minuten goed gespeeld. Niets meer en niets minder”, zegt hij in FC Rijnmond.
Dat sommige mensen roepen dat de selectie dit seizoen beter is dan vorig seizoen, begrijpt Schildkamp niet. “Veel opportunischer dan dit kan dit”, lacht hij. “Dat is kolder.” Neemt niet weg dat Feyenoord goed is gestart in Arnhem. “Het grote voordeel van Feyenoord is dat de werkwijze van Slot zo duidelijk is. Dat zag je gelijk terug tegen Vitesse. Die intensiteit. Vitesse had na een uur spelen geen lucht meer.”
In FC Rijnmond ging het ook over Fredrik Aursnes. Vertrekt de Noor nog naar Benfica of blijft hij in de Kuip? “Feyenoord kan makkelijk aan de vraagprijs vast blijven houden. Maar 15 miljoen euro zou waanzinnig zijn als je hem voor vier ton hebt gehaald twaalf maanden geleden.”
Dennis van Eersel: “De must om hem te verkopen is er niet meer, dus kan je als club meer vragen. Een aantal weken geleden is Benfica in Rotterdam geweest, maar daarna is het stil gebleven.”
Tekst gaat verder onder de video:

'Geschrokken van Idrissi'

Feyenoord haalde deze zomer al veel spelers en de club is nog niet uit gewinkeld. Schildkamp is zondag bij Vitesse wel geschrokken van één van die aankopen: Oussama Idrissi. Hij viel afgelopen weekend in. “Dat was heel matig. Zijn motoriek, balbehandeling. Dat was altijd een frivole lichtvoetige speler. Daar heb ik niets van gezien.”
Schildkamp denkt ook dat het einde van Alireza Jahanbakhsh bij Feyenoord nabij is. “Hij komt maar niet in de buurt van zijn oude niveau. Ik hoop voor Idrissi dat dat nog gaat veranderen.”
Zaterdagavond speelt Feyenoord in de Kuip tegen SC Heerenveen. Dat wordt, zo denken de mannen in FC Rijnmond, geen enkel probleem. Geert den Ouden: "Nee, daar heb je niets van te duchten. Heb je het gezien tegen Sparta? Dat was nu al by far de slechtste wedstrijd van het seizoen", lacht hij.