nieuws

Afscheid van Vlaardings Kamerlid Remi Poppe

poppe.cropresize.tmp.cropresize.tmp.jpg
poppe.cropresize.tmp.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - De Tweede Kamer heeft woensdagmiddag afscheid genomen van 62 kamerleden. Onder hen ook de uit Vlaardingen afkomstige SP’er Remi Poppe.
Hij is sinds de oprichting van de SP actief bij de partij betrokken. Kamervoorzitter Gerdi Verbeet noemde hem een 'kleine boef'. Ook zei zij dat hij soms lastig kon zijn in vergaderingen. Volgens Verbeet was hij de uitvinder van de Poppe-methode. Dat laatste betekent niet te lang stukken lezen, maar met de mensen praten. Onder dezelfde naam verscheen in 1993 een boek van schrijver Karel Glastra van Loon over de werkzaamheden van Poppe.
Poppe werd in 1978 gemeenteraadslid voor de SP in Vlaardingen. Hij voerde in de jaren daarvoor vanuit Vlaardingen al allerlei milieuacties uit. Zo was hij medeoprichter en vooraanstaand lid van CAR (Centraal Aksiekomitee Rijnmond). Dat streed tegen de milieuverontreiniging in het Rijnmondgebied en wist de vestiging van de Hoogovens op de Maasvlakte tegen te houden.
De 71-jarige Vlaardinger gaat met zijn vrouw genieten van zijn vissersschuit. Kamervoorzitter Verbeet wenste hem dan ook een behouden vaart.
by