nieuws

'Mijn telefoon staat niet stil vanwege Feyenoordlied'

Buschauffeur Aad van Hemert heeft vrijdag een bijzondere dag achter de rug. Het Feyenoordlied 'Mijn Feyenoord' dat hij samen met een groep RET'ers heeft opgenomen, scoort zo goed dat hij de hele dag al plat wordt gebeld.
"Mijn telefoon staat niet stil en op Facebook krijg ik ook veel berichten. De video is al meer dan 61.000 keer bekeken", vertelt Van Hemert vrijdag aan het eind van de dag op Radio Rijnmond.
De zender liet zijn Feyenoordlied 's ochtends horen en zette een video op sociale media. Het filmpje was binnen korte tijd razendpopulair. "We hadden wel vertrouwen in het liedje, maar dit hadden we ook niet verwacht."

Lee Towers

Van Hemert kwam op het idee voor 'Mijn Feyenoord' nadat hij had gezien hoe Amerikaanse footballfans uit hun dak gingen op het liedje 'Sweet Carolina' van Neil Diamond. Hij schreef daarna zijn lied op dezelfde melodie.
"Binnen twintig minuten had ik het op papier", aldus de chauffeur. "Ik had het al ingezongen en nu hebben we het opgenomen met de andere jongens. Je gaat naar binnen als buschauffeur en naar buiten als Lee Towers."

Clip

Maar bij een liedje alleen blijft het niet. Er komt een heuse videoclip, die op 11 en 12 april in Rotterdam wordt opgenomen. "Alle bekende plekken van Rotterdam doen we aan. De bruggen, de Coolsingel, het Centraal Station. Al het mooie verwerken we erin", zegt Van Hemert.
Of het Feyenoord misschien ongeluk brengt om het lied nu al uit te brengen? De RET'er wil er niks van weten. "Wij hebben er alle vertrouwen in dat we kampioen worden. Dit jaar gaat het gewoon lukken!"

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl