nieuws

Aboutaleb betuigt steun aan Stockholm na aanslag

Een vrachtwagen reed in op een groep mensen in Zweden
Een vrachtwagen reed in op een groep mensen in Zweden © EPA
De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb heeft zijn ambtsgenoot in Stockholm een brief gestuurd om zijn steun te betuigen na de aanslag in de Zweedse hoofdstad.
Stockholm werd vrijdagmiddag opgeschrikt door een aanslag. Een vrachtwagen reed in op een groep mensen in een drukke winkelstraat. Zeker vier mensen zijn om het leven gekomen. Vijftien mensen zijn gewond geraakt, onder wie kinderen.
Aboutaleb heeft aan de Zweedse burgemeester Karin Wanngår geschreven dat "wij geschokt zijn door de gewelddadige en zinloze aanval". Hij zegt namens alle inwoners van Rotterdam zijn diepe medeleven te willen betuigen aan de slachtoffers, hun families en vrienden.
"We wensen de inwoners van Stockholm kracht en wijsheid toe in deze tijd van pijn en verlies. We delen jullie pijn in liefde, vriendschap en steun."
Aboutaleb stuurt iedere burgemeester van een stad die getroffen is door een aanslag een persoonlijk bericht uit medeleven, zegt zijn woordvoerder. Hij doet dat sinds de aanslag op Charly Hebdo in Parijs in januari 2015.