nieuws

FC Dordrecht gelijk tegen FC Eindhoven

FC Dordrecht heeft de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven niet weten te winnen. Aan de Krommedijk kwam de ploeg van trainer Gérard de Nooijer niet verder dan een 1-1 gelijkspel. De Schapenkoppen kwamen in de eerste helft wel op voorsprong door een goal van Everon Pisas, maar na rust maakte Rai Vloet gelijk namens de Brabanders.
Lang bleven de kansen uit in Dordrecht. Het was voormalig FC Dordrecht-spits Mart Lieder die namens de bezoekers voor het eerste gevaar zorgde, maar hij wipte de bal naast het doel van Tim Coremans. Enkele minuten later wist de thuisploeg wel te scoren. Na een voorzet van Alessio Da Cruz was het Everon Pisas die zijn ploeg op voorsprong zette.
Na de thee ging FC Eindhoven vol op jacht naar de gelijkmaker. Ondanks enkele mogelijkheden voor de Dordtenaren kwam de formatie van de Rotterdamse trainer Ricardo Moniz op gelijke hoogte. Een kwartier voor tijd schoot Rai Vloet de bal diagonaal achter Coremans. In de slotfase werd niet meer gescoord door beide teams.
Door het gelijkspel loopt FC Dordrecht een punt uit op hekkensluiter Achilles '29, dat zelf onderuit ging bij FC Emmen. Dordt staat voorlaatste met 23 punten.