nieuws

Capelle maakt gang naar rechter vanwege sluiting school

Ouders demonstreerden onlangs tegen de sluiting van de school
Ouders demonstreerden onlangs tegen de sluiting van de school
De gemeente Capelle aan den IJssel stapt naar de rechter om te voorkomen dat basisschool De Catamaran dichtgaat. Dat heeft D66-wethouder Josien van Cappelle vrijdag bekendgemaakt.
Het schoolbestuur BLICK op Onderwijs is van plan om de vestiging aan de Hermitage op te doeken, omdat er te weinig kinderen op zitten. Volgens het bestuur gaat de kwaliteit van het onderwijs daardoor achteruit.
Leerlingen en medewerkers moeten worden overgeplaatst naar de locatie aan het Maria Danneels Erf. Maar ouders zien dat niet zitten. Ze vinden de toekomstige locatie te ver weg.

Gesprekken

Ook de gemeente staat er niet achter dat de school sluit. Capelle heeft afgelopen tijd meerdere gesprekken gevoerd met het schoolbestuur, maar dat heeft nog niks opgeleverd.
"We gingen er vanuit dat we de ouders goed nieuws zouden brengen. Dat is helaas niet gelukt. Om sluiting per augustus te voorkomen, rest ons helaas niets anders dan de stap naar de rechter", legt wethouder Van Cappelle uit. Zij wordt gesteund door het college en de gemeenteraad.
Ouders worden volgende week door de gemeente bijgepraat over de stand van zaken, schrijft de wethouder.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl