EXCELSIOR

Reda Kharchouch blijft bescheiden na heldenrol voor Excelsior: 'We staan bovenaan en dat hebben we met zijn allen gedaan'

Reda Kharchouch en Marinus Dijkhuizen tijdens Excelsior-Vitesse
Reda Kharchouch en Marinus Dijkhuizen tijdens Excelsior-Vitesse © Orange Pictures - Herman Dingler
Na afloop van het duel met Vitesse, was er één man in het bijzonder blij bij Excelsior: Reda Kharchouch. De spits was bij de 3-1 overwinning van de Kralingers bij alle goals betrokken. Met twee goals en een assist stapte de van Sparta overgenomen speler van het veld. Ook trainer Marinus Dijkhuizen was erg tevreden over zijn spits.
"We zijn de laatste weken veel met Kharchouch bezig geweest", begint Dijkhuizen. "Je ziet hoe sterk hij is en dat wilden we graag verder verbeteren. Vandaag speelde hij echt heel erg goed. Hij maakte goed gebruik van zijn lichaam en was balvast. Als hij zo blijft presteren, ben ik heel blij met hem."
De spits zegt zelf ook veel bezig te zijn met zijn trainer. "Voetballend kan het altijd beter en ik kan mijn lichaam zeker beter gebruiken. Ik zit vaak om de tafel met de trainer en Marouan Azarkan. Hij had zo'n goede connectie met Thijs Dallinga vorig seizoen en ik loer ook op dat soort ballen."
Tekst gaat verder onder video:
Reda Kharchouch na zijn twee goals en assist tegen Vitesse

'We zijn echt een eenheid'

Kharchouch wil benadrukken dat deze overwinning niet alleen aan hem te danken is. "We doen het goed en we zijn ook gewoon een goede ploeg, maar we zijn allemaal jongens die graag willen. We bikkelen altijd met elkaar. We zijn een eenheid en er zijn geen kleine groepjes. We staan bovenaan en dat hebben we met zijn allen gedaan."
"Het is zo'n mooi podium om op te spelen", zegt Dijkhuizen over de eredivisie. "Er is veel meer reuring op dit niveau en daar krijg je als team echt veel inspiratie door. Ik kan daar van genieten. Het maakt me ook heel trots om te zien hoe goed we spelen in de tweede helft. We zijn echt een team met elkaar", aldus de trainer.
Marinus Dijkhuizen: "Trots op hoe we die tweede helft spelen"