nieuws

Miniworld Rotterdam blaast tien kaarsjes uit

De Kuip, de Kubuswoningen, de Erasmusbrug, de Hef. Bijna alle Rotterdamse hoogtepunten zijn te zien in Miniworld aan het Weena. De miniatuurwereld bestaat deze maand tien jaar en viert dat met een speciale tentoonstelling.
Directeur Marc van Buren is tien jaar na het begin nog even trots op zijn miniversie van de stad. Van Burens favoriete plek in Miniworld is de Breepleinkerk, omdat dat typisch Miniworld is vanwege het verhaal dat erachter zit.
"Als je binnenkomt verwacht je een driedimensionale wereld, maar je krijgt meer. Je krijgt ook verhalen en een geschiedenis van de stad erbij. Dat is de vierde dimensie", legt Van Buren zijn keuze voor de Breepleinkerk uit.
Velen dachten volgens Van Buren jaren geleden dat Miniworld zijn tiende verjaardag niet zou halen. "Maar dankzij de passie van de vrijwilligers bestaan we nog." Inmiddels is het zelfs een geliefde toeristische trekpleister.
De directeur maakt zich dan ook geen zorgen over de komende tien jaar. "We gaan Groot-Brittannië afbouwen. We hebben een landenthema in de kelder waar we al twee jaar mee bezig zijn. Dat gaan we afmaken."
Ter ere van het 10-jarige jubileum is vrijdag een overzichtstentoonstelling geopend. Alle mijlpalen uit de afgelopen jaren zijn daarin te zien.