nieuws

Leo's Landstitel: Feyenoord-NAC (speelronde 29)

Iedere week laten wij in FC Rijnmond de titelrace van Feyenoord gelijk oplopen met een terugblik op de race van 1999. Wekelijks zal toenmalig trainer Leo Beenhakker aan de hand van wedstrijdbeelden terugblikken op het voorlopig laatste landskampioenschap van de Kuipclub.
Dit weekend staat in de eredivisie speelronde 30 op het programma. FC Rijnmond besteedde afgelopen vrijdag aandacht aan de wedstrijd op 25 april 1999. Het ging om de voorlopig laatste kampioenswedstrijd die Feyenoord speelde. NAC was in De Kuip de tegenstander.
Het landskampioenschap doet Beenhakker zeker wat: "Mooi om te zien. We hielden van elkaar." Weinig mensen zouden na afloop nog malen om het gelijkspel tegen het lager geklasseerde NAC (2-2). De Rotterdammers konden voor het eerst sinds het seizoen 1992/1993 weer de schaal omhoog houden.
"Dit heeft, zeg maar van zestien minuten over vier, tot zestien minuten over zeven de volgende morgen in De Pimpelaar geduurd. Toen pas viel het kwartje en was het voor iedereen wel duidelijk." Deze landstitel is het mooiste wat Beenhakker is overkomen. "Het allermooiste vind ik altijd dat je met dit werk zoveel mensen gelukkig en blij kunt maken. Dat vind ik nog steeds een fenomeen", zegt Beenhakker over 'de grootsheid van voetbal'.