nieuws

Viergever: Veel aan Sparta te danken

NickViergever.cropresize.tmp.jpg
NickViergever.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Nick Viergever is Sparta dankbaar voor de afgelopen jaren. Dat vertelt hij aan RTV Rijnmond. De speler vertrekt bij de Kasteelclub en gaat, net als ploeggenoot Erik Falkenburg, volgend seizoen spelen voor AZ.
“Ik heb ontzettend veel aan Sparta te danken," vertelt Viergever. "Als jonge jongen hebben ze mij opgepikt bij mijn amateurclub en ik heb eigenlijk alles geleerd bij Sparta. Iedereen heeft altijd achter mij gestaan en het is heel fijn dat ik dat bij Sparta mee heb mogen maken.”
Hij heeft in Alkmaar een contract getekend voor vier seizoenen. “Natuurlijk is het sowieso een stap hoger op. Met Sparta speelde ik onderin eredivisie of nu Jupiler League. Met AZ speel je eredivisievoetbal en ga je voor Europees voetbal. Dat is een mooie uitdaging voor mij,” zegt Viergever.
De jonge verdediger, die ook op het middenveld uit de voeten kan, heeft wel een dubbel gevoel overgehouden aan het moment van zijn overstap. “Dat dubbele gevoel had ik de afgelopen weken al. Toen ging ik er nog vanuit dat we erin zouden blijven en ik alweer na één mooi jaar afscheid zou nemen. Helaas liep het de laatste speeldag anders en dat doet veel zeer. Dat is het enige waar in enorm van baal, dat we degradatie niet hebben kunnen voorkomen.”