nieuws

Nieuwkoop: 'Focus vooral op rechtsback'

Bart Nieuwkoop kreeg de laatste tijd vanwege de afwezigheid van een aantal basiskrachten speeltijd in het eerste van Feyenoord. De multifunctionele speler startte de afgelopen twee wedstrijden in de basis bij de Rotterdamse club. Zondag hoopt hij weer zijn minuten mee te pakken in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle.
Net als zijn concurrent Rick Karsdorp is Nieuwkoop, die dit seizoen een aantal keer op het middenveld speelde, 'omgeturnd' tot rechtsback. "In de jeugd was ik een nummer 8; een box-to-box-speler. Ik heb toen eigenlijk geen wedstrijd op rechtsback gestaan. Toen ik naar het eerste kwam, werd ik meteen rechts achterin gezet."
Dit is het tweede seizoen van Nieuwkoop op rechtsback. Hij heeft besloten om zich daarop te focussen. Een positie op het middenveld heeft Nieuwkoop nog wel in zijn achterhoofd zitten. "Als ik kan spelen, dan speel ik graag op het middenveld. Maar ik focus me vooral op rechtsback."
Nieuwkoop kijkt voorafgaand aan de wedstrijd met een goed gevoel terug op de monsterzege tegen Go Ahead Eagles (8-0): "Dat was een goede reactie op de verloren wedstrijd tegen Ajax. We zaten er kort bovenop. Iedereen speelde een goede wedstrijd. Dan is het lekker om erin te staan."
De focus ligt bij Feyenoord inmiddels weer op de confrontatie tegen PEC Zwolle. "We kijken van wedstrijd tot wedstrijd. Dat is dit seizoen de kracht van Feyenoord geweest. Dat moeten we vol blijven houden", aldus Nieuwkoop.