nieuws

Vooruitblik Van Eersel: 'Zaak om die 8-0 te vergeten'

Iedere zaterdagmiddag blikt Rijnmond Sport op de radio vooruit op de komende wedstrijd van Feyenoord. Deze keer sprak presentator Walter Tempelman met radioverslaggever Dennis van Eersel over PEC Zwolle-Feyenoord van aanstaande zondag.

Jørgensen


De lijst van afwezigen bij Feyenoord wordt minder. Zo sluiten Tonny Vilhena (schorsing) en Terence Kongolo (blessure) weer aan. Volgens Van Eersel is Nicolai Jørgensen de belangrijkste speler van Feyenoord die terugkeert in de selectie: "Het is een verschil of Jørgensen of Michiel Kramer speelt. Niet alleen op basis van de kwaliteiten, maar ook de manier van spelen. Jørgensen is een speler die meer voetballende kwaliteiten in zich heeft waardoor hij andere spelers beter laat spelen. Hij heeft veel meer dat vernuft. Daar is het spel van Feyenoord op ingesteld."
"Je hebt dat niet wanneer Kramer speelt," zegt Van Eersel. "Tegen Go Ahead Eagles kom je daar mee weg, omdat je normaal gesproken veel kansen creëert en daaruit de goals maakt. Alleen tegen Ajax moet je op volle oorlogssterkte zijn. Dat was Feyenoord toen niet, maar tegen PEC Zwolle weer wel."

Kunstgras


De wedstrijden die Feyenoord dit seizoen op kunstgras speelde, verliepen volgens Van Eersel stroef. "Feyenoord moest heel diep gaan. De ploeg kon niet het spel spelen zoals het vaker heeft laten zien. Niet alleen in thuisduels, maar ook in uitwedstrijden waar echt gras ligt. Dan ga je toch een klein beetje met angst en beven naar Zwolle toe waar de afgelopen vier jaar ook al mis ging."

'8-0 vergeten'


Van Eersel had ondanks de monsterzege tegen Go Ahead Eagles van afgelopen woensdag een waarschuwing voor Feyenoord. "Het is zaak voor de groep om, net als die nederlaag in Amsterdam, ook die 8-0 te vergeten. De spelers van Feyenoord moeten er niet voor zorgen dat met enige hoogmoed het veld opgaan. Dan kun je een vervelende middag krijgen."
Volgens Van Eersel is het een voordeel dat Ajax vanavond al in Nijmegen tegen NEC moet spelen. "Stel dat Ajax in Nijmegen wint, dan is het gat weer nul punten. Die druk om te presteren zal er dan wel degelijk zijn, maar ook in positieve zin. In die omstandigheden heeft Feyenoord het dit seizoen goed gedaan. Als Ajax vanavond punten morst, dan heb je zo'n kans om uit te lopen en om eigenlijk de titel binnen te halen," Feyenoord weet morgen al wat het te doen staat. Van Eersel: "Dat is een voordeel voor de motivatie."