nieuws

Oud-marathonwinnaar Castro: 'Rotterdam zit in mijn hart'

Voor de 'echte lopers' is het nog één nachtje slapen, maar zaterdag waren in Rotterdam de hardlopers van de Kids Run (1 en 2,5 kilometer) en City Run Rotterdam (4,2 kilometer) aan de beurt. Zo liepen ook de kinderen van Domingos Castro, Portugese oud-winnaar van de marathon van Rotterdam.
Verslaggever Henri van Leeuwen interviewde de Portugees in het Spaans. "Mijn herinneringen aan Rotterdam zijn prachtig. Twintig jaar geleden won ik hier de marathon in een tijd onder de twee uur en acht minuten. Mijn oudste zoon heeft de 2,5 kilometer gelopen en is daar derde geworden." Rotterdam zit bij Castro in het hart.
Toen Castro in 1997 de marathon won, deed hij dat in een recordtijd (2.07.54). De Portugees liep, nadat hij het record gelopen, had terug het parcours op. "Ik liep terug om het publiek te bedanken. Rotterdam heeft echt een plek in mijn hart gekregen. Ik ben nu hier met mijn familie. Ze hebben het allemaal goed naar hun zin." Zondag gaat Castro met een groep vrienden de marathon lopen.
Volg zondag 9 april de marathon van Rotterdam op Radio en TV Rijnmond. De radio-uitzending begint om 09:00 uur. Om 13:00 uur is er op TV Rijnmond een live-uitzending van de marathon te zien.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl