nieuws

FNV: 1 minuut stilte na dodelijke havenongevallen

Een vestiging van Steinweg in de haven
Een vestiging van Steinweg in de haven
Vakbond FNV wil kraanmachinisten oproepen een minuut stilte in acht te nemen op 28 april, Workers Memorial Day. Aanleiding zijn drie doden bij diverse onderdelen van havenbedrijf Steinweg in de regio Rotterdam.
''Wij gaan proberen op de terminals de kranen een minuut stil te laten hangen om 18.00 uur. Daar gaan we de komende twee weken werkgevers en leden over informeren'', aldus FNV'er Niek Stam.
Afgelopen woensdag kwam aan de Nijmegenstraat een havenwerker klem te zitten tussen een stalen balk en heftruck. Hij werd naar het ziekenhuis vervoerd en bezweek een dag later aan zijn verwondingen.
Een paar dagen ervoor was het raak bij de containerterminal Uniport. De man was aan het werk op een containerkraan. Hij is door onbekende oorzaak bekneld geraakt. Hij overleed in het ziekenhuis. En twee weken terug was er volgens Stam een dodelijk ongeval op de Steinweglocatie Moerdijk.
De FNV'er vreest dat door bezuinigingen de veiligheid bij havenbedrijven steeds meer onder druk komt te staan. Steinweg was zaterdag niet bereikbaar voor commentaar.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl