nieuws

Amateurvoetbal: Spijkenisse nog volop in titelstrijd

In de Hoofdklasse A van het zaterdagamateurvoetbal heeft Spijkenisse een belangrijke zege geboekt. Jodan Boys werd door een doelpunt van Felino Jardim met 1-0 verslagen.
Dankzij deze overwinning blijft Spijkenisse in het spoor van medekoploper Ter Leede. De groen-witten hebben na 24 wedstrijden 47 punten behaald, maar Ter Leede moet nog een wedstrijd inhalen.
In de kelder van de Hoofdklasse A blijft het spannend. Smitshoek won de derby tegen RVVH met 3-1. Namens de oranjehemden waren Gilliomar Leona, Laurens Visser en Jeroen Kloosterman (eigen doelpunt) verantwoordelijk voor de treffers. Voor RVVH scoorde Benjamin Martha zijn elfde treffer van het seizoen. De ploeg uit Ridderkerk staat op de elfde plaats met 27 punten uit 23 wedstrijden. Smitshoek is de nummer dertien met 21 punten uit 23 wedstrijden.
Zwaluwen deed goede zaken door hekkensluiter FC Breukelen met 3-1 te kloppen. Namens de Vlaardingers scoorden Ricardo Merrelaar, Benjamin de Vries en Mario Nijgh. Zwaluwen heeft na 22 wedstrijden 25 punten gepakt en is terug te vinden op de elfde plaats.
Ook Sliedrecht liep uit op FC Breukelen. Noordwijk werd op een 1-1 gelijkspel gehouden. Gavir Breidel maakte het doelpunt voor Sliedrecht. Na 24 wedstrijden staat het puntensaldo van Sliedrecht op 18 punten, zeven punten meer dan hekkensluiter FC Breukelen. Sliedrecht staat veertiende.

Tweede Divisie


Jong Sparta was de enige regioploeg die op zaterdagmiddag in actie kwam. In Haarlem pakten de mannen van trainer Ole Tobiasen een puntje tegen Koninklijke HFC (1-1). Ragnar Ache maakte namens de belofteploeg de enige treffer. Na dertig wedstrijden heeft Jong Sparta 43 punten gepakt. Het team staat zesde.
Excelsior Maassluis verloor in Groesbeek van De Treffers met 2-0. De Tricolores hebben na dertig wedstrijden 42 punten verzameld en vinden zichzelf terug op de achtste plek.
Barendrecht kwam tegen UNA eerst op een 0-3 voorsprong via doelpunten van Melvin Winterberg, Tim Eekman (strafschop) en Bas Mourits, maar de ploeg uit Veldhoven wist nog terug te komen tot 2-3. Uiteindelijk trok Barendrecht deze stand over de streep. Het team van trainer Adrie Poldervaart staat negende met veertig punten uit 28 wedstrijden.

Derde Divisie Zaterdag


ASWH was met 2-0 te sterk voor Huizen. Mels van Driel en Robbert Olijfveld scoorden de goals voor de ploeg uit Hendrik-Ido-Ambacht. Na 29 wedstrijden staat ASWH op de zesde plaats met 48 punten.
In het hoge noorden kwamen Jong FC Groningen en Capelle niet tot scoren (0-0). Capelle staat nu op de dertiende plaats met 35 punten uit 29 wedstrijden. Ook SteDoCo kon niet winnen. De ploeg uit Hoornaar verloor in eigen huis met 3-1 van degradatiekandidaat FC Rijnvogels. Maurice van der Wilt maakte het enige doelpunt voor SteDoCo. Capelle (dertiende) heeft na 29 wedstrijden al 35 punten behaald. SteDoCo (veertiende) heeft vier punten minder dan Capelle, maar speelde tot nu toe 28 wedstrijden.