Zaalsporten: Sliedrecht Sport steviger aan kop

Archiefbeeld Sliedrecht Sport.
De volleybalvrouwen van Sliedrecht Sport hebben in de kampioenspoule betrekkelijk makkelijk gewonnen van Flynth FAST. In de eerste set was het verschil nog minimaal (26-24), de tweede set werd met 25-21 gewonnen en de derde set ging met 25-18 naar Sliedrecht Sport. Door de 3-0 overwinning op Flynth Fast verstevigen de dames van Sliedrecht Sport de koppositie in de kampioenspoule van de Eredivisie. Set-up '65 volgt nu op zes punten en met nog twee wedstrijden te spelen kan Sliedrecht de play-offs bijna niet meer ontgaan.
De mannen van Sliedrecht Sport gaven zaterdag in de Topdivisie de dames niet het goede voorbeeld, door onderuit te gaan. In sporthal De Stoep werd de wedstrijd in vier sets beslist. De eerste twee sets (23-25 en 14-25) haalde Tilburg binnen, waar koploper Sliedrecht nog op kon reageren door de derde set met 25-22 binnen te slepen. De vierde set ging echter met 19-25 naar Tilburg.
Door de verliespartij nadert Tilburg Sliedrecht tot twee punten, met een wedstrijd minder gespeeld en verliest Sliedrecht aan Zaanstad de koppositie.
Zaterdag speelden eveneens twee Rijnmondse Volleybalverenigingen tegen elkaar. De mannen van Nesselande/Voorelkaar.nl namen het in de tweede play-out voor de negende plek in de Eredivisie, het op tegen ARBO Rotterdam. In Zevenhuizen won Nesselande glansrijk met 3-0. Daardoor eist Nesselande de negende plek in de Eredivisie op, wat recht kan geven op nog een jaar Eredivisie als een ploeg zich terugtrekt of zijn licentie kwijtraakt.

Waterpolo

ZPB H&L Productions uit Barendrecht heeft de waterpolo-derby gewonnen van hekkensluiter ZZVS uit Vlaardingen. Het werd in Vlaardingen een spectaculaire wedstrijd met veel doelpunten en dan vooral voor ZPB: 7-27. Bij rust nam ZPB al een voorsprong van 3-12, maar liep het na rust dus nog verder uit.
Het is voor de Barendrechters een welkome boost voor het vertrouwen, aangezien de reguliere competitie er nu op zit en de play-offs voor de deur staan.
Voor ZZVS is het seizoen als een nachtkaars uitgegaan. De ploeg wist in de gehele competitie geen enkel punt te behalen en is veroordeeld tot het spelen van play-outs.

Basketbal

Forward Lease Rotterdam is er niet in geslaagd koploper Donar uit Groningen pijn te doen. De Rotterdammers verloren met 102-66, na een 52-35 ruststand. Doordat achtervolgers Den Bosch en Amsterdam allebei verloren, verandert er voor Rotterdam niets in de klassering.
De reguliere competitie is na de verloren wedstrijd in Groningen ten einde gekomen en het echte werk gaat voor Rotterdam eigenlijk nu pas beginnen. Op donderdag 13 april treedt Rotterdam in de eerste play-off aan tegen Den Bosch en op maandag 17 april staat de tweede play-off op het programma.
Voor de basketbalsters van Renes/Binnenland stond er zaterdag nog wel veel op het spel. Het haalde zaterdag tegen de hekkensluiter dan ook flink uit. In Barendrecht werd er met maar liefst 101-46 gewonnen van Amazone Utrecht. Voor Renes/Binnenland is de overwinning nog niet voldoende om zich zeker te spelen van play-offs, maar daar heeft het nog twee speelronden voor.