EVENEMENT

Vrijwilligers houden hele nacht de wacht bij Timmerdorp in Gorinchem, toch brak er brand uit: 'Vanaf nu lossen we elkaar af'

De brand bij Timmerdorp in Gorinchem werd snel geblust
De brand bij Timmerdorp in Gorinchem werd snel geblust © ZHZ Actueel
Het was even schrikken voor de vrijwilligers van het Timmerdorp in Gorinchem. De hele nacht hebben ze het terrein in de gaten gehouden. Rond 05.00 uur ging de groep slapen, maar vlak nadat ze in de tent lagen ging het mis en werd er brand gesticht.
De organisatie van het Timmerdorp is verrast door de brand. "Aan het begin van de ochtend verwacht je het ook niet meer", zegt Debbie Jansen van het Timmerdorp. "Iedereen was dus ook behoorlijk verbaasd dat het hek open was geknipt en het hout in brand was gestoken."
Die kwajongensstreek is in een korte tijd gebeurd, denkt Debbie. "De grond is heel droog en het hout ook, daardoor breidde het vuur zich heel snel uit. Ik denk dat de brandstichters zelf ook wel verrast werden van hoe vlug dat ging."

Nieuwe pallets

De brand was snel geblust, maar de pallets zijn verloren gegaan en kunnen dus ook niet meer gebruikt worden voor het evenement van volgende week waarbij schoolkinderen hutten zouden bouwen. Gelukkig zijn er meerdere sponsoren geweest die extra hout beschikbaar hebben gesteld, zodat de kinderen toch gewoon aan de slag kunnen.
Om het hout en de spullen in de omgeving in de gaten te houden, gaan de vrijwilligers die 's nachts de wacht houden niet meer met z’n allen slapen. "We lossen elkaar vanaf nu af."
Het is dit jaar de 49ste keer dat het Timmerdorp wordt georganiseerd voor kinderen van 5 tot 12 jaar. Het evenement is de afsluiting van de zomervakantie. Kinderen kunnen er timmeren, verven. Ook is er een optocht, er komt een kinderartiest en er zijn springkussens.