nieuws

Marathon met veel veiligheidsmaatregelen

De marathon van Rotterdam is zondagochtend om tien uur van start gegaan met duizenden hardlopers. De organisatie verwacht naar schatting 950.000 toeschouwers. De gemeente Rotterdam en de politie hebben dit jaar extra veiligheidsmaatregelen genomen vanwege recente aanslagen.
Langs de route zijn betonblokken en vrachtwagens geparkeerd om een aanslag zoals die in Stockholm afgelopen vrijdag te voorkomen.
De lopers moeten ruim 42 km afleggen, waarbij het voor de recreanten vandaag best zwaar zal worden. De snelle lopers zullen nog in een aardige temperatuur kunnen lopen, de recreanten niet. Verwachting wordt dat na 3,5 uur lopen de temperatuur boven de 21 graden uitkomt. Dat kan zwaar zijn voor een marathonloper..

Startschot


Rond 10:00 uur startte de marathon met bijna 14.400 hardlopers. Kort daarna volgde het startschot voor de recreanten.

Live uitzending


RTV Rijnmond zendt de marathon de hele dag live uit op radio en tv. Vanaf 08:00 al op Radio Rijnmond en TV Rijnmond zendt live uit vanaf 12:00 uur.

Omleidingen verkeer en openbaar vervoer


Vanwege de marathon zijn tal van wegen in Rotterdam afgesloten. Welke dat zijn en tot hoe laat de afsluiting geldt, vindt u per straat op de website van
.
Toeschouwers krijgen het advies om met het openbaar vervoer naar de stad te komen. Op de website van de RET vindt u een overzicht van parkeerterreinen aan de rand van de stad van waar u met het ov de stad in kunt.
Verder zijn er omleidingen van trams en bussen. Een overzicht daarvan vindt u ook op de website van de RET.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl