nieuws

Marius Kimutai winnaar NN Marathon Rotterdam

Marius Kimutai heeft zondag de 37e editie van de NN Marathon Rotterdam gewonnen. De Keniaan kwam na 42,195 kilometer in een tijd van 2.06.04 over de streep op een zonovergoten Coolsingel.
Kimutai werd evenals zijn landgenoot Laban Korir en de Ethiopiër Abera Kuma van tevoren getipt als één van de favorieten voor de winst. Uiteindelijk eindigde Lawrence Chorono als tweede, gevolgd door Korir.

Nederlanders


Onze landgenoten Khalid Choukoud, Michel Butter en Abdi Nageeye hadden als doel om onder de twee uur en tien minuten te lopen. De enige die daarin slaagde was Nageeye. Hij liep een tijd van 2.09.33, eindigde daarmee als negende en is bovendien de snelste Nederlander ooit in de havenstad.
Choukoud moest na ruim anderhalf uur afhaken. De atleet mocht zich in 2014 nog de beste Nederlander noemen van Rotterdam, maar dit keer deden zijn nieuwe schoenen hem de das om. Hij kreeg last van blaren.

Vrouwen


Bij de vrouwen kwam Meskerem Assefa als eerste over de finish. De atlete uit Ethiopië noteerde een tijd van 2.24.18 in Rotterdam. Het betekent een persoonlijk record voor Assefa.
De Nederlandse Ruth van der Meijden deed er twee uur, 31 minuten en vijftien seconden over om de Coolsingel te bereiken. Ook voor haar is dat een persoonlijk record.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl