FEYENOORD

Feyenoord bijt zich stuk op stug Heerenveen en komt niet verder dan 0-0

Thom Haye schermt de bal af voor Marcus Pedersen
Thom Haye schermt de bal af voor Marcus Pedersen © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
Feyenoord heeft de goede seizoenstart tegen Vitesse geen vervolg kunnen geven in de eigen Kuip. Feyenoord begon de eerste helft voortvarend met veel kansen, maar wist dat hoge niveau in het restant van het duel niet vast te houden. SC Heerenveen hield betrekkelijk eenvoudig stand: 0-0.
Dit moet je onthouden van Feyenoord-sc Heerenveen
Dit moet je onthouden van Feyenoord-sc Heerenveen © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
Feyenoord begon tegen Heerenveen in dezelfde samenstelling als tegen Vitesse en deed dat in de openingsfase een stuk voortvarender dan een week eerder in het Gelredome. Sebastian Szymanski probeerde het met een schot uit de tweede lijn en dwong Andries Noppert daarmee tot een redding in de korte hoek. Uit de corner die volgde kon de doelman van Heerenveen slechts toekijken hoe Jacob Rasmussen de bal stijlvol op de lat kopte. Daarmee was de Rotterdamse furie nog niet voorbij. Met amper 150 seconden op de klok nam ook Marcus Pedersen het doel van Noppert nog onder vuur.
Binnen tien minuten kreeg Pedersen een nog grotere kans na een listig passje van Fredrik Aursnes, maar hij liet na de Noorse combinatie af te ronden. De linksback schoot de bal naast. Link werd het zelfs even voor de Rotterdammers toen Gernot Trauner slordig balverlies leed. Thom Haye knalde de bal vervolgens van buiten de zestien over het doel van Justin Bijlow. In de tegenaanval was Javairô Dilrosun dichtbij de openingsgoal nadat hij vanaf de rechterkant naar binnen kwam om met links de verre hoek te zoeken. Die werd gevonden, maar Noppert tikte de bal tot corner.
Danilo baalt van een gemiste kans voor Feyenoord tegen sc Heerenveen
Danilo baalt van een gemiste kans voor Feyenoord tegen sc Heerenveen © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
Na het stormachtige begin van Feyenoord, droogden de aanvallende intenties op in de nog altijd warme Kuip. Het tempo ging omlaag en buiten een schotje van Lutsharel Geertruida, kregen Noppert en zijn teamgenoten de gelegenheid om op adem te komen. Feyenoord werd nog één keer gevaarlijk in het eerste bedrijf, al werd het daar wel heel nadrukkelijk bij geholpen. Een terugspeelbal van Joost van Aken op Noppert was te kort, waarna de doelman maar net wist te voorkomen dat Danilo het cadeautje kon uitpakken.

Enige Feyenoord-kansen in slotfase

Na de pauze kwam Feyenoord ongewijzigd uit de kleedkamer. Beter werd het spel niet. Sterker nog, Heerenveen was in de eerste twintig minuten na rust de bovenliggende partij. Het noopte trainer Arne Slot tot ingrijpen. Hij bracht Oussama Idrissi en Orkun Kökcü, die vorige week in Arnhem nog ontbrak vanwege een blessure. Maar Slot had ook zomaar Rasmussen kunnen wisselen. De centrale verdediger, die in Arnhem al erg ongelukkig speelde, ging ook tegen Heerenveen meermaals in de fout. Amin Sarr kon zelfs alleen af op Bijlow, maar een ingreep van Pedersen voorkwam erger.
Maar niet alleen Rasmussen tastte mis. Ook Bijlow ging in de fout nadat hij bij een corner onder de bal doorging. Van Aken kreeg de kans om Heerenveen op voorsprong te schieten, maar tikte de bal over. Bijlow was even later wel belangrijk toen hij een inzet van Sarr met de voet pareerde.
Andries Noppert keepte voor sc Heerenveen een goede wedstrijd tegen Feyenoord
Andries Noppert keepte voor sc Heerenveen een goede wedstrijd tegen Feyenoord © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
De tijd begon inmiddels te dringen voor Feyenoord en dus bracht Slot zijn volgende troef: debutant Santiago Gimenez. De Mexicaanse spits werd met luid gejuich ontvangen door De Kuip, die smachtte naar een doelpunt. Feyenoord kwam in de laatste vijf minuten nog enkele keren in de buurt.
Zo kreeg invaller Jens Toornstra pardoes een grote kans, maar bracht Noppert wéér redding. Amper een minuut later voorkwam Sven van Beek dat een schot van Kökcü binnenviel. En ook Gimenez was in blessuretijd nog dichtbij de verlossende treffer, maar het mocht niet baten. Voor de derde keer in de laatste vier seizoenen slaagde Feyenoord er niet in om de eerste thuiswedstrijd van het seizoen in winst om te zetten.

Feyenoord - SC Heerenveen 0-0 (0-0)

Opstelling Feyenoord: Bijlow; Geertruida, Trauner, Rasmussen, Pedersen (85' Jahanbakhsh); Aursnes, Timber (85' Toornstra), Szymanski (63' Kökçü); Dilrosun, Danilo (78' Gimenez), Wålemark (63' Idrissi)

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl