nieuws

Dit jaar meer uitvallers marathon door hitte

De deelnemers aan de marathon van Rotterdam hebben zondagmiddag veel last van de hoge temperaturen. Volgens de organisatie zijn er dit jaar meer lopers uitgevallen dan vorig jaar vanwege de hitte.
Waren er vorig jaar nog 900 mensen die de marathon niet uitliepen. Dit jaar zijn er 1322 mensen voortijdig uit het parcours gestapt.
Veel lopers gooien de handdoek in de ring uit voorzorg, denkt de organisatie. Volgens een woordvoerder waren er geen noemenswaardige medische incidenten.
De hitte speelt zeker lopers in de staart van de marathon parten. Deze amateurlopers zijn al enkele uren onderweg. Bij de ehbo-post aan de Kralingse Zoom in Rotterdam waren iets na 15.00 uur twintig mensen geholpen die in shock waren.

Professionele atleten


De 37e marathon van Rotterdam ging zondag rond tien uur van start. Het aantal lopers dat zich voor het evenement had ingeschreven was 14.387. Van hen hebben 13.065 de eindstreep gehaald.
De Keniaan Marius Kimutai legde de 42,195 kilometer af in een tijd van 2.06.04. Hij was vooraf getipt als één van de favorieten.
Bij de vrouwen kwam Meskerem Assefa uit Ethiopië als eerste over de finish. Zij zette een tijd van 2.24.18 neer in Rotterdam. Dat was voor Assefa een persoonlijk record..

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl