nieuws

Zoetermeerse als laatste over finish Marathon Rotterdam 2017

Kelly de Ridder uit Zoetermeer was zondag de hekkensluiter van de Marathon van Rotterdam 2017. De amateurloper ging om 16.33 uur als allerlaatste over de finish op de Coolsingel in Rotterdam. De tranen stroomden over haar wangen.
De Ridder werd als vanouds door motoragenten begeleid naar de finish. Een uitzinnige menigte haalde haar binnen onder de klanken van You'll never walk alone van Lee Towers. Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam overhandigde haar traditiegetrouw een bloemetje.
"Dit is iets om nooit te vergeten. Bizar!", zei De Ridder toen ze over de finish was. In de laatste kilometers werd ze gevolgd door onze verslaggever Dave van der Wal. Hem vertelde ze dat ze achttien weken had getraind voor de marathon. Zodra ze de Coolsingel opliep riep ze verbaasd: "Ik ga het gewoon hálen."
Haar broer, die Kelly in de laatste meters bijstond, deelde de verbazing: "Ik was bang dat ze het niet zou halen en dan zie je dit."
De 37e Marathon van Rotterdam ging zondag rond tien uur van start. Dit jaar verschenen 14.387 atleten aan de start. Ruim 1.300 mensen hebben de eindstreep niet gehaald. Vooral de hitte speelde hen parten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl