nieuws

Feyenoord morst dure punten in Zwolle

Feyenoord heeft zondag dure punten laten liggen in de strijd om het kampioenschap. In de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle werd na een 2-0 achterstand met 2-2 gelijkgespeeld. Steven Berghuis redde met twee doelpunten uiteindelijk nog een punt voor de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst, die nog maar één punt voor staat op naaste belager Ajax.
Evenals in de uitwedstrijden tegen Sparta, Heerenveen en Ajax begon Feyenoord ook tegen de Zwollenaren dramatisch. Al na twee minuten keek de ploeg tegen een 1-0 achterstand aan. Na knullig balverlies op het middenveld werd Queensy Menig gelanceerd, die vervolgens de uitkomende doelman Brad Jones passeerde en de bal in het lege doel binnen werkte. Kort daarna kreeg Feyenoord een mogelijkheid in de persoon van Jens Toornstra, maar hij schoot hoog over.
PEC Zwolle kwam na amper een kwartier spelen zelfs op een 2-0 voorsprong. Een prachtig uitgespeelde aanval kwam via Danny Holla terecht bij de in het strafschopgebied opgekomen Bram van Polen en hij schoot op fraaie wijze binnen. Het duurde ruim tien minuten voordat Feyenoord de twee vroege klappen te boven wist te komen. Halverwege de eerste helft kwamen de Rotterdammers beter in de wedstrijd en dat resulteerde uiteindelijk in de aansluitingstreffer.

Berghuis redt punt


In de 26e minuut was het Steven Berghuis die na een combinatie met Bart Nieuwkoop met een schot in de linkerhoek keeper Mickey van der Hart wist te passeren. Na de 2-1 voerde Feyenoord de druk op, maar het slaagde er niet in om nog voor rust op gelijke hoogte te komen. Dirk Kuyt, die op het laatste moment Nicolai Jørgensen moest vervangen in de spits, was het dichtst bij met een schuiver op Van der Hart.
Na de thee viel de gelijkmaker alsnog voor Feyenoord. Vanaf de rechterkant ging Berghuis naar binnen en met een goed schot plaatste hij de bal in de hoek: 2-2. Het bleef vervolgens eenrichtingsverkeer in Overijssel. De Rotterdammers gingen nadrukkelijk op jacht naar het winnende doelpunt, maar waren in het restant van de tweede helft ongelukkig in de afronding. Eljero Elia (schot) en ook Jens Toornstra (rebound) hadden het vizier niet op scherp staan..
Ook met pinchhitter Michiel Kramer binnen de lijnen lukte het Feyenoord niet om de bevrijdende goal te maken. Diezelfde Kramer had de 2-3 op zijn voet, maar hij stuitte op Van der Hart. In de slotfase leek PEC Zwolle zelfs nog met de overwinning ervandoor te gaan. Jones voorkwam echter dat Stef Nijland zijn team de drie punten kon bezorgen.