FC RIJNMOND PODCAST

Podcast Feyenoord over het gelijkspel tegen sc Heerenveen: 'Het is een team in opbouw'

Jens Toornstra baalt van zijn gemiste kans voor Feyenoord tegen sc Heerenveen
Jens Toornstra baalt van zijn gemiste kans voor Feyenoord tegen sc Heerenveen © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
Na de ruime zege tegen Vitesse volgde voor Feyenoord zaterdagavond een teleurstellend gelijkspel tegen sc Heerenveen. De hosannastemming na het uitduel in Arnhem maakte op de tribunes van Feyenoord plaats voor lichte irritatie. Dennis van Eersel en Sinclair Bischop delen bij presentator Dennis Kranenburg hun mening dat het nieuwe Feyenoord tijd nodig heeft. "Je moet hier niet meteen lange termijnconclusies aan verbinden", stipt Van Eersel aan.
"Feyenoord was niet zo goed als menigeen na vorige week bestempelde", vervolgt hij. "Het is een team in opbouw. Je moet ook incalculeren dat daar in deze periode puntverlies bij kan horen, wat niet wegneemt dat je daar als Feyenoorder teleurgesteld over kunt zijn. Aan de sfeer lag het niet, aan het benutten van kansen helaas wel."
Ook Sinclair Bischop predikt realisme. "Je kunt niet verwachten dat deze ploeg de komende weken zomaar even alles wint. Een heel nieuw elftal wordt nu opgebouwd met allerlei nieuwe spelers die letterlijk en figuurlijk per vliegtuig hier vanuit allerlei oorden worden afgezet. Daar moet je als trainer wat van zien te maken. Dat kan Arne Slot, maar hij heeft wel de tijd nodig."
Arne Slot moedigt zijn manschappen nog maar eens aan tijdens het competitieduel van Feyenoord tegen SC Heerenveen
Arne Slot moedigt zijn manschappen nog maar eens aan tijdens het competitieduel van Feyenoord tegen SC Heerenveen © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
Gebrek aan vorm was volgens Bischop eveneens reden voor het puntverlies. "De spelers waren gewoon niet in de juiste vorm om de muur te slechten. Je moet ook het geluk hebben dat je snel op voorsprong komt. De bal tegen de onderkant van de lat in de eerste minuut bijvoorbeeld. En Andries Noppert had in de eerste vier à vijf minuten een paar reddingen."

Langetermijnconclusies

Van Eersel maakt zich nog geen zorgen: "Je moet hier natuurlijk niet meteen langetermijnconclusies aan verbinden. Je ziet wel dingen waarvan je kunt zeggen: dat zijn punten waaraan gewerkt moet worden en wat voor verbetering vatbaar is."
Tegen een ontzettend compact verdedigende tegenstander zoals sc Heerenveen te beginnen aan de zijkanten. "Dilrosun en Idrissi kwamen vaak vanaf de zijkant naar binnen, waardoor je trechtervoetbal krijgt", concludeert Van Eersel. "Er zijn veel teams in de eredivisie die in het midden amper ruimte weggeven, waardoor je het via de vleugels moet doen. Als je vleugelspelers hebt die alleen maar naar binnen komen en niet buitenom gaan, dan wordt het wel wat voorspelbaar. Dat is iets waaraan gewerkt moet worden."
Luister jij de FC Rijnmond Podcast al? Abonneer je snel!
Reageren op deze podcast? Mail ons op sport@rijnmond.nl.