112

112-nieuws: Schietpartij Vroesenpark Rotterdam | Identiteit overleden drenkeling Hellevoetsluis bekend

De politie heeft het gebied in het Vroesenpark waar schietpartij was afgezet
De politie heeft het gebied in het Vroesenpark waar schietpartij was afgezet © MediaTV
In dit bericht houden we je op de hoogte van het meest opvallende 112-nieuws van zondag 14 augustus uit de regio Rijnmond.

18:33 - Identiteit overleden drenkeling Hellevoetsluis bekend

De man die zaterdag in het Haringvliet bij Hellevoetsluis verdronk, is een 31-jarige man uit Roemenië. Dat maakt de politie bekend. In eerste instantie konden de hulpdiensten de identiteit van de man niet vaststellen. De politie zegt dat de man niet door een misdrijf om het leven is gekomen.

17:07 - Schietpartij Vroesenpark Rotterdam

Bij een schietpartij in het Vroesenpark in Rotterdam is een man zondagmiddag gewond geraakt. Het gaat om een 35-jarige Maassluizer. Hij is bij bewustzijn, met meerdere kogels in zijn lichaam, naar het ziekenhuis vervoerd. De schietpartij was rond 17:00 uur aan de kant van de Stadhoudersweg. Volgens een getuige was het op dat moment vanwege het mooie weer druk in het park. Waarom er geschoten is, is niet duidelijk.
De politie heeft een 40-jarige Rotterdammer iets verderop op de Bergselaan als verdachte aangehouden en onderzoekt de zaak. Ze konden de man aanhouden na de verspreiding van zijn signalement via Burgernet.

14:02 - Auto over de kop op Doenkade

Op de Doenkade bij Rotterdam The Hague Airport is een auto over de kop gevlogen. Het ging mis in een bocht, zegt de politie. De vrouw die achter het stuur zat kon zelf uit de auto klimmen en kwam met de schrik vrij. Er zaten geen passagiers in de wagen.
De bestuurster van de wagen kwam met de schrik vrij
De bestuurster van de wagen kwam met de schrik vrij © MediaTV

07:30 - Elektrische bezorgwagens van Picnic verwoest door brand

In Rotterdam-Ommoord heeft brand gewoed in een distributiecentrum van bezorgservice Picnic. Daarbij zijn drie elektrische bezorgwagens in vlammen opgegaan.
Een medewerker kwam zondagmorgen aan bij de loods aan de Vlambloem. Hij zag rook uit het pand komen en de deuren waren zwartgeblakerd. De man sloeg direct alarm. De sprinklerinstallatie in het pand heeft de schade beperkt, zegt een woordvoerder van de brandweer.
Vorig jaar brandde een loods met elektrische accu's van Felyx in Capelle helemaal uit.
De onlinesupermarkt laat weten dat het beperkte leveringsproblemen verwacht door de brand. "Mensen van wie we de boodschappen niet kunnen leveren, krijgen een berichtje", zegt een woordvoerder van het bedrijf.
Volgens de brandweer heeft de sprinklerinstallatie meer schade voorkomen
Volgens de brandweer heeft de sprinklerinstallatie meer schade voorkomen © MediaTV

05:30 - Plofkraak bij supermarkt in winkelcentrum Schiedam

Supermarkt Albert Heijn in het Schiedamse winkelcentrum Spaland is in de nacht van zaterdag op zondag het doelwit geweest van een plofkraak. Omwonenden hoorden rond 05:30 een grote klap. Volgens ooggetuigen is de schade aan het pand groot. De winkel blijft tot nader order gesloten.
Meerdere mensen zeggen dat ze na de knal twee personen op een scooter hebben zien wegrijden. De politie heeft nog niemand aangehouden.
De afgelopen jaren waren er meerdere plofkraken in de regio Rijnmond. Daarom zijn veel geldautomaten verwijderd. In sommige supermarkten staan nu mobiele geldautomaten.
De ravage na de plofkraak in Hof van Spaland
De ravage na de plofkraak in Hof van Spaland © Flashphoto