SPORT

Sportoverzicht: Brons voor Busch en De Waard op het EK Zwemmen

Maaike de Waard lacht haar tanden bloot na haar bronzen medaille op het EK Zwemmen bij de 50 meter vlinderslag
Maaike de Waard lacht haar tanden bloot na haar bronzen medaille op het EK Zwemmen bij de 50 meter vlinderslag © Orange Pictures - Nikola Krstic
Maaike de Waard heeft zaterdag op het Europees kampioenschap Zwemmen in Rome twee medailles gepakt. De Vlaardingse veroverde in Italië het brons op de 50 meter vlinderslag en 50 meter rugslag. Ze deed dat op de vlinderslag ook nog eens in een nieuw persoonlijk record (25,62 seconden).
Niet alleen De Waard behaalde op het EK plakken. De Dordtse zwemster Kim Busch, die in de finale van de 50 meter vlinderslag zevende werd, greep de bronzen medaille met de estafettevrouwen op de 4 x 100 meter vrije slag.
Tessa Giele, Marrit Steenbergen, Valerie van Roon en Kim Busch (v.l.n.r.) tonen hun bronzen medaille op het EK Zwemmen
Tessa Giele, Marrit Steenbergen, Valerie van Roon en Kim Busch (v.l.n.r.) tonen hun bronzen medaille op het EK Zwemmen © Orange Pictures

Emegha op schot

In Oostenrijk heeft Emanuel Emegha zaterdag meermaals het net gevonden voor Sturm Graz. De oud-aanvaller van Sparta maakte twee doelpunten in het met 4-0 gewonnen thuisduel met SCR Altach, waar WK-topscorer aller tijden Miroslav Klose de hoofdtrainer is. Emegha maakte anderhalve week geleden de overstap van de Belgische topclub Royal Antwerp FC naar de Oostenrijkse club.
Na de ruime overwinning van Sturm Graz had Emegha blijkbaar nog wat tijd over, want de spits was zondagmiddag weer op Het Kasteel te vinden. Daar zag Emegha zijn oude club Sparta met 3-2 van AZ verliezen, maar de 19-jarige aanvaller leek het prima naar zijn zin te hebben in Rotterdam-West.

Overige uitslagen:

Cricket (heren, kampioensgroep topklasse - zaterdag): Excelsior '20 (141 runs / all out) - Punjab (253 runs / 5 out)
Cricket (heren, degradatiegroep topklasse - zaterdag): ACC (226 runs / all out) - VOC (227 runs / 8 out)
Cricket (heren, degradatiegroep topklasse - zondag): Salland (190 runs / 7 out) - Sparta 1888 (187 runs / all out)
Honkbal (heren, play-offs hoofdklasse - zaterdag): Curaçao Neptunus - L & D Amsterdam Pirates (8-4)
Honkbal (heren, play-offs hoofdklasse - zondag): L & D Amsterdam Pirates - Curaçao Neptunus (2-6)