nieuws

Verolme weer in Nederlandse handen: Damen neemt werf over

Scheepswerf Verolme in de Botlek komt weer in Nederlandse handen. De werf is gekocht door de Gorinchemse concurrent Damen Shiprepair.
Verolme is nu nog onderdeel van Keppel Offshore & Marine uit Singapore. Bij de werf in Rotterdam kunnen zeeschepen en andere drijvende platformen uit de offshore-industrie worden ondergebracht voor onder meer reparatie, onderhoud of aanpassingen.

Reorganisatie


Het gaat al een tijdje niet zo goed met Keppel Verolme. De werf krijgt weinig orders uit de offshoresector. Het bedrijf schrapte
nog 100 van de 350 banen. De overname zou geen gevolgen hebben voor het huidige personeel.
De Verolme werf ligt sinds 1957 in de Botlek. De werf heeft drie gegraven dokken, een kadecapaciteit van meer dan 1800 meter en circa 250 personeelsleden.
Damen Shiprepair heeft door de aankoop van Verolme vier grote reparatiewerven. Twee in Rotterdam, een in Vlissingen en een in Amsterdam.

Wereldspeler


Damen Shipyards Group is een wereldspeler op het gebied van scheepsbouw. Het concern bestaat uit 33 scheeps- en reparatiewerven en heeft wereldwijd 9000 mensen in dienst.
Damen maakte onlangs nog bekend dat de reparatiewerven in zwaar weer zitten. Het aantal orders is teruggelopen doordat de olieprijs zo laag is. Op drie locaties worden daarom 150 arbeidsplaatsen geschrapt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl