112

112-nieuws: 45-jarige man overleden na ongeval bedrijventerrein Vondelingenplaat | Reanimatie kat na brand in Zwijndrecht

De brand op de vijfde verdieping van een flat in Zwijndrecht.
De brand op de vijfde verdieping van een flat in Zwijndrecht. © ZHZ Actueel
In dit bericht houden we je op de hoogte van het meest opvallende 112-nieuws van maandag 15 augustus uit de regio Rijnmond.

21:40 - 45-jarige man overleden na ongeval bedrijventerrein Vondelingenplaat

Op een bedrijventerrein aan de Vondelingenplaat in Rotterdam trof de politie aan het begin van de avond een zwaargewonde man aan. Ze verleenden hem eerste hulp en hij is met spoed naar het ziekenhuis gebracht, maar dat mocht niet baten. De 45-jarige man overleed later op de avond aan zijn verwondingen.
De politie en de Arbeidsinspectie onderzoeken hoe de man heeft kunnen overlijden. "Alle scenario's liggen open", zegt een woordvoerder.

20:02 - Kat gereanimeerd na brand in flat Zwijndrecht

Op de vijfde verdieping van de Kapitein Stamperiusflat in Zwijndrecht brak maandagavond brand uit. Het huis zelf is door de brand verwoest. Vijf woningen eromheen zijn ontruimd. De bewoner was niet thuis, een kat wel. Het dier wordt momenteel gereanimeerd. Verder raakte niemand gewond.
De brand is onder controle, maar nog niet gedoofd. De oorzaak van de brand is onbekend.

18:28 - Cocaïne met een straatwaarde van 113 miljoen euro aangetroffen

De douane in de Rotterdamse haven trof maandag in een container met hout uit Chili 26 balen cocaïne aan. De drugs zijn vernietigd, laat het Openbaar Ministerie weten. De balen wogen samen 1516 kilo en hebben een straatwaarde van 113 miljoen euro. Het hout was voor een bedrijf uit Arnhem, dat volgens het OM niets met de smokkel te maken lijkt te hebben.
De balen die tussen het hout zijn aangetroffen.
De balen die tussen het hout zijn aangetroffen. © Openbaar Ministerie

16:11 - Veiligheidsregio's testen luchtalarm

De Veiligheidsregio's testen op verschillende plekken in de regio de sirenes van het luchtalarm. De sirenes laten af en toe een geluid horen van een seconde. Een monteur kan met dat geluid testen of de sirene nog naar behoren werkt. De toon klinkt anders dan de lange sirene die klinkt op de eerste maandag van de maand. Die duurt zeker een minuut.
De veiligheidsregio's zeggen dat de testtoon vaker in het jaar zal gaan klinken vanwege technische controles. Mensen hoeven zich geen zorgen te maken, laten de veiligheidsregio's op Twitter weten. Deze maandag klonk het geluid onder meer in Gorinchem, Alblasserdam en Rotterdam.

13:50 - Verdachte plofkraak Oud-Beijerland komt uit Vlaardingen

De 21-jarige man die afgelopen nacht een plofkraak pleegde op een juwelier in Oud-Beijerland, komt uit Vlaardingen. Dat meldt de politie. Eerder meldden we dat de man van zijn scooter werd gereden, maar hij blijkt zelf onderuit te zijn gegaan.
De gevel van de juwelier in Oud-Beijerland ligt aan gruzelementen
De gevel van de juwelier in Oud-Beijerland ligt aan gruzelementen © Politie Hoeksche Waard
Hij is met verwondingen verder gevlucht. Even later vond de politie de bestuurder van de scooter. Daarop zijn ze verder gaan zoeken en is aan de Oostdijk de buit teruggevonden. Het ging om ringen en horloges.

4:00 - Plofkraak bij juwelier in Oud-Beijerland

In Oud-Beijerland heeft afgelopen nacht een plofkraak op een juwelier plaatsgevonden. De voorgevel van juwelier Bijland aan de Oost-Voorstraat werd rond 4:00 uur met explosieven opengebroken. 
Een team van explosievenexperts van de politie en de Forensische Opsporing doen nog onderzoek. Er is één persoon aangehouden. De politie vraagt getuigen om zich te melden.