nieuws

Politie schiet op levensgevaarlijk rijdende scooter

© archief
Bij de achtervolging van twee jonge mannen op een gestolen scooter zondagavond, heeft een agent een schot gelost. Hij schoot op de band van de scooter om het duo tot stilstand te dwingen.
De bestuurder reed zondag rond 20.00 uur met zijn scooter op het fietspad langs het Strand Nesselande aan de Siciliëboulevard. Hij had een vriend achterop. Het was op dat moment erg druk met recreanten. Toen een agent de man wilde aanspreken op zijn rijgedrag, ging hij er volgens de politie 'als een idioot' vandoor.
Twee motoragenten zetten de achtervolging in. Al direct behaalde de scooter op het Korfoepad snelheden van 100 kilometer per uur en moesten mensen opzij springen om niet geraakt te worden. Ook reed de bestuurder twee keer tegen een motoragent aan, die daardoor bijna viel.
Om ongelukken te voorkomen besloot een van de agenten op het Weidezoompad in Nieuwerkerk te schieten op de band van de scooter. Op dat moment was er niemand anders in de omgeving, benadrukt de politie. De agent raakte de scooter, maar de bestuurder wist door te rijden. Daarop werd de achtervolging vanwege de veiligheid gestaakt.
De bestuurder en zijn passagier dumpten de scooter en gingen er te voet verder vandoor. In een tuin bij het Wisselspoor in Capelle aan den IJssel konden de twee ingerekend worden. Het gaat om een 22-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 18-jarige Capellenaar.