nieuws

Gezamenlijk afkicken van het digitale leven

Whatsappen tijdens het eten, Facebooken op het werk, wie doet het niet? Eigenlijk zijn de meesten van ons behoorlijk verslaafd aan onze smartphone. En daarom vindt een Rotterdams online bedrijf het tijd voor een 'digitale detox'.
Medewerkers van het bedrijf gaan de komende week afkicken door de mobiele data op hun telefoon uit te zetten en iedereen mag meedoen.
"Wij merkten dat we hier eigenlijk de hele dag door op onze telefoon zitten te kijken en daar willen we vanaf", vertelt Aimée Roerink van Opwaarderen.nl tijdens de start van de Detox week in het Industriegebouw in Rotterdam.

Verslaving


Roerink wil graag het goede voorbeeld geven, maar is toch bang dat ze het niet lang volhoudt zonder mobiele data. "Ik denk dat ik nog wel eens zou kunnen sneuvelen. Je bent zo gewend aan al die impulsen van WhatsApp en Instagram en om dat niet meer te hebben zal lastig zijn."
Zij is niet de enige die er zo over denkt. Al zijn de meeste aanwezigen zich bewust van de ernst van hun verslaving. "Vroeger las ik nog wel eens een boek, maar tegenwoordig kijk ik alleen nog maar op mijn telefoon", zegt een van hen. "Ik ga het heel moeilijk krijgen."

Data off, Life on


De initiatiefnemers van de "Data off, Life on week" hopen dat mensen zich er meer bewust van worden dat ze teveel op hun telefoon zitten tijdens gezellige etentjes met de familie bijvoorbeeld.
"En dat ze ook dingen kunnen delen met de mensen in hun directe omgeving en niet alleen op social media", besluit Aimée.