nieuws

'Kind van de duivel' zorgt voor commotie in Hardinxveld

Een optreden van Jebroer maakt veel los in Hardinxveld-Giessendam. De rapper heeft veel succes met het nummer 'Kind van de duivel' en nogal wat mensen zijn daar niet van gediend.
"Mijn eerste reactie was een schrikreactie, omdat zijn nummer en de clip heel heftig overkomen", zegt Corné den Breejen van evangelische Christengemeente in Hardinxveld.
"Ik ben ook leraar in het dagelijks leven en heb het er met mijn leerlingen over gehad. Het gaat over een 11-jarig jongetje met een pistool, dat uitroept dat hij op zijn begrafenis alleen maar drank en drugs wil."

Geest beïnvloeden


"We merkten dat steeds meer mensen er moeite mee hadden", zegt Wilma Buijk van de Hervormde Gemeente.
"Natuurlijk, het is maar een liedje. Maar ik denk dat een tekst als 'ik ben een kind van de duivel' toch je geest kan beïnvloeden. En wat ook meespeelt is dat die feestweek dicht tegen het paasfeest aan zit. Jezus is echt aan het kruis gestorven en het doet ons gewoon pijn om te zien dat iemand daar toch een soort spot mee bedrijft."

Optreden Hardinxveld


Toch wijst alles er op dat Jebroer op vrijdag 28 april gewoon optreedt in Hardinxveld-Giessendam. "We willen het optreden ook niet verbieden", zegt Corné den Breejen. "We willen alleen ook een ander geluid laten horen."
De organisatie van de feestweek in Hardinxveld was maandag niet bereikbaar voor commentaar op het optreden van Jebroer.