nieuws

'Ik wil best met Máxima dansen': rolstoelechtpaar gaat lunchen bij koning

Rolstoelechtpaar Alex en Jacqueline Glijn uit Spijkenisse behoren tot de gelukkigen die dinsdag mogen lunchen bij koning Willem-Alexander. Het stel is uitgenodigd voor de jaarlijkse Uitblinkerslunch. "Mocht Máxima een dansje willen wagen, dan zal Alex zeker niet weigeren."
Om te worden uitgenodigd voor de lunch met de koning en koningin moet je een prijs of onderscheiding hebben gekregen voor je prestaties in het bedrijfsleven, de sport, onderwijs, literatuur, kunst en cultuur, media en journalistiek en wetenschap.
"We weten het niet zeker, maar we denken dat we zijn uitgenodigd omdat we vorig jaar wereldkampioen zijn geworden", vertelt Alex.
Het duo zit dinsdag niet met de minsten te lunchen. Op de lijst met genodigden staan ook regisseur Paul Verhoeven, Olympisch turnkampioen Sanne Wevers, presentatrice Tineke de Nooij en zanger Gerard Joling.
"We voelen ons zeer vereerd. We laten het maar op ons afkomen en gaan er zeker van genieten", zegt Alex.

Holland's Got Talent


Alex en Jaqueline werden in 2010 bekend door hun finaleplaats in de talentenjacht Holland's Got Talent.
Het stel begon met rolstoeldansen toen Jacqueline SLE kreeg: een auto-immuunziekte, waarbij het afweersysteem zich tegen het eigen lichaam keert. Om toch te kunnen blijven sporten gingen ze samen rolstoeldansen.

Gestopt met dansen


Het dansende echtpaar heeft jaren succesvol meegedaan aan rolstoeldanswedstrijden in binnen- en buitenland. Inmiddels zijn ze
, omdat de trainingen en wedstrijden te zwaar werden.
"Na zo'n kampioenschap moet Jacqueline een week bijkomen, het is heel zwaar voor haar", vertelt Alex.
Toch blijven Alex en Jacqueline zich inzetten voor hun sport. "We willen de koning of koningin uitnodigen voor een grote rolstoeldanswedstrijd in Cuijk van de stichting Rolstoeldansen Nederland."