nieuws

UPDATE: Invallen in huizen in Alblasserdam en Papendrecht

Archieffoto
Archieffoto
De politie en de fiscale opsporingsdienst FIOD hebben dinsdagochtend invallen gedaan in 11 woningen en bedrijfspanden in onder meer Alblasserdam, Ridderkerk en Papendrecht. Het ging om een onderzoek naar de handel in anabolen. Drie mensen zijn aangehouden.
Er werd onder andere beslag gelegd op 30 duizend euro contant geld, een grote hoeveelheid medicijnen en anabolen, drie auto's, wapens, computers en sieraden. De rechercheurs ontdekten ook een wietplantage.
De hoofdverdachten zijn allebei 31 jaar. Ze zouden geneesmiddelen en spierversterkende anabolen hebben verkocht via het internet. Klanten konden contant betalen of in de digitale munt Bitcoin.
De bestelde spullen konden worden afgehaald in openbare gelegenheden als snackbars.
De FIOD en politie vielen negen woningen in de omgeving van Rotterdam, Breda en Wassenaar binnen. In onze regio ging het om huizen aan de Cortgene en Salamander in Alblasserdam en de Eilandstraat in Papendrecht.
In Ridderkerk werd een sportschool doorzocht; in Wassenaar een schoonheidssalon.
De hoofdverdachten worden beschuldigd van overtreding van de Geneesmiddelenwet en witwassen.
De zaak kwam aan het rollen tijdens een onderzoek naar een poging tot liquidatie, aldus de FIOD. De opsporingsdienst meldt niet tegen wie de liquidatiepoging gericht was.