nieuws

Watt gaat faillissement aanvragen

watt.cropresize.tmp.cropresize.tmp.JPG
watt.cropresize.tmp.cropresize.tmp.JPG
ROTTERDAM - De stichting van de Rotterdamse poptempel Watt heeft woensdag besloten faillissement aan te vragen. Het pand aan de West Kruiskade is dicht en gaat niet meer open.
Tijdens een commissievergadering in het stadhuis werd nog gesproken over plannen om het poppodium te redden, maar dit mocht niet meer baten. Watt heeft een schuld van 1.8 miljoen euro op een totale begroting van ruim vijf miljoen. De gemeente Rotterdam besloot onlangs geen subsidiegeld meer in Watt te steken.
Alle geplande optredens zijn verplaatst naar andere podia, binnen en buiten Rotterdam. Volgens de stichting is het faillissement van Watt ‘een zwarte dag voor de Rotterdamse popcultuur’. Wat er met het pand gaat gebeuren is nog niet bekend. De gemeente is niet van plan het pand over te nemen.
Op 24 juni wordt er een raadsdebat gehouden over de toekomst van de Rotterdamse popscene. Dan zal waarschijnlijk ook het plan van de PvdA worden behandeld om een nieuwe stichting op te zetten die alle popoptredens in de stad bij verschillende podia gaat onderbrengen.