GELD

Oud-leerling haalt met actie bijna 20 duizend euro op voor afgebrande surfschool

Beachclub 8 en de surfschool in Rockanje gingen in vlammen op
Beachclub 8 en de surfschool in Rockanje gingen in vlammen op © MediaTV/Rijnmond
Ze schrok wel even toen ze in de groepsapp het bericht las over de brand in Beachclub 8 in Rockanje. Met de strandtent ging ook de inventaris van Loops and Barrels, de favoriete kitesurfschool van Fleur Poiesz, in vlammen op. De Rotterdamse begon een crowdfundingsactie en drie dagen later is het streefbedrag van 20 duizend euro binnen. "Om deze geweldige mensen een steuntje in de rug te geven."
Poiesz sloot zich een jaar geleden met haar partner aan als leerling van de surfschool op het strand van Rockanje van Sebastian en Ankie. Het beviel haar meteen. De sfeer, de omgeving, de aanpak, het klopte allemaal. "Het is meer dan een school. Ze hebben er een community van gemaakt. Je kunt altijd bij hen terecht. Ze staan altijd voor je klaar, bijvoorbeeld met tips voor het kitesurfen."
Beachclub 8 was meer dan een locatie van waaruit de lessen werden gegeven. "Ik ging er vooral ook heen voor het sociale gedeelte. Kitesurfen en een bakkie doen. Met de instructeurs praten tijdens hun pauzes of met mensen die les hadden. De sfeer sprak me erg aan."
Toen ze las over de brand besloot Fleur daarom iets terug te doen. Eigenaren Sebastian en Ankie hadden het al druk genoeg, want sinds drie weken is er ook een baby in het gezin. "Als ondernemer heb je je handen vol. Daarom deze actie. Ik had niet verwacht dat het geld zo snel zou binnenkomen. Maar het toont ook aan hoeveel de mensen om hen geven."
Eigenaren Sebastian en Ankie
Eigenaren Sebastian en Ankie © Privé
Ze is zelf niet naar Rockanje gereden om de misère op het strand aan te zien. "Ik ben geen ramptoerist. Met deze actie helpen we ze beter. Met dit bedrag kunnen ze even door." De surfles wordt nu gegeven vanuit een bus. "Er zijn ook nieuwe spullen nodig. Dat kost allemaal geld. Het is geen goedkope sport."
Loops and Barrels, zo laten de eigenaren weten, draait ondanks alles door in Rockanje en 's-Gravenzande. Fleur gaat misschien deze week weer kitesurfen. "Er komt goede wind om in Rockanje te kunnen kiten."
Fleur (rechts) met haar vriend die ook leerde kitesurfen bij Loops and Barrels
Fleur (rechts) met haar vriend die ook leerde kitesurfen bij Loops and Barrels © Privé