nieuws

Verjaardagsfeestje overvallen door gewapende mannen in Dordrecht

Gewapende mannen hebben in de nacht van maandag op dinsdag een overval gepleegd tijdens een verjaardagsfeestje aan de Zuidendijk in Dordrecht.
Volgens een getuige werden de feestvierders bedreigd met vuurwapens en gedwongen om op de grond te gaan liggen. De overvallers waren tussen 00.30 en 02.00 uur binnen. Ze hebben geld en telefoons meegenomen.
In het Marokkaans ontmoetingscentrum aan de Zuidendijk (waar vroeger de sportschool van Jan Vleesenbeek zat) waren zo'n twintig mensen aanwezig.

'Niets gemerkt'


Omwonenden zeggen weinig tot niets gemerkt te hebben. Eén buurtbewoner zag rond 02.30 uur veel politie bij het centrum. Toen hij buiten informeerde wat er loos was, kreeg hij te horen dat het om een overval ging.
Volgens de omwonenden is er geregeld nachtelijke activiteit in het ontmoetingscentrum. Ze zeggen geen stelselmatige overlast te ervaren, maar klagen wel over dealen van drugs op de parkeerplaats en hard wegrijdende auto's.

'Bij de buren'


Vanmiddag was het centrum al weer open. De aanwezige beheerder en zo'n vijftien aanwezige gasten reageerden zeer verbaasd op de vraag wat er volgens hen vannacht gebeurd is. "Wij weten van niks, het zal wel bij de buren geweest zijn", suggereerden ze.
Met de buren wordt de repetitieruimte bedoeld van Marchingband Willem van Oranje. Omwonenden moesten lachen om die suggestie: "daar wordt alleen muziek gemaakt, daar gebeuren niet zulke gekke dingen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl