WEER

Regen! Kijk hier hoe de regio geniet van plensbuien na de hitte

Over Rotterdam trekt maandagmiddag een flinke onweersbui
Over Rotterdam trekt maandagmiddag een flinke onweersbui © Corné Bouman
Na lange, aanhoudende droogte en hitte valt de regen voor het eerst weer met bakken uit de lucht. Dat zorgt voor vrolijke en indrukwekkende plaatjes. Van een wolkbreuk in Vlaardingen tot een 'overcompenserende' plensbui in de Coolhaven. "Oh, wat heerlijk dit!"
Twitteraar Marcel Schouten ziet een behoorlijke wolkbreuk voorbij trekken vanuit zijn flat. Hij denkt aan de plantjes, die nu eindelijk weer natuurlijk water krijgen.
In Rotterdam regende het ook flink, zag onze weerman Stefan van der Gijze. Hij filmde hoe de Wijnhaven nat werd. Op de achtergrond is onweer te horen.
Journalist Francisco van Jole signaleert vanuit het restaurant de Viskantine aan de Coolhaven wat hij noemt 'overcompensatie'. Een behoorlijke bui trekt over de Coolhaven. Zwemmers zijn niet meer te bekennen in het populaire, maar verboden zwemwater bij appartementencomplex Little C.
In de Hoeksche Waard trekt ook een 'aardig buitje' over. Volgens twitteraar Hans hangt de bui tussen Nieuw- en Oud-Beijerland. "Er zitten mooie klappen bij."
Daan Koopen ziet het gele gras langs de Maasboulevard natregenen. Hij vindt het heerlijk.
Bonus: Rijnmond-verslaggever Jacco van der Giessen signaleerde in de nacht van zondag op maandag al onweer in de verte.